Vatandaşlık Veren Güney Afrika Ülkeleri 

Vatandaşlık veren Güney Afrika ülkeleri hangileri, hangi ülke için vatandaşlık başvurusunda bulunabilmek mümkündür soruları sıklıkla sorulmaktadır.

Her ülkenin kendine özgü kuralları olmakla birlikte vatandaşlık söz konusu olduğunda çoğu zaman genel şartlar üzerine konuşulmaktadır.

Kişi, vatandaşı olmak istediği belirledikten sonra süreci de az çok tahmin edebilmektedir.

Güney Afrika ülkelerinden herhangi birinin vatandaşlığına geçmeye niyetiniz varsa bunun için yapmanız gereken ilk iş prosedür sürecini öğrenmektir.

Hangi evraklar gerekli, çifte vatandaşlık onayı var mı, masraflar ne kadar olur gibi sorulara cevap bulduktan sonra vatandaşlığı almak çok da zor olmamaktadır.

Güney Afrika Ülkeleri 

Afrika ülkeleri isimleri nelerdir, hangi ülke nerede bulunur gibi sorular sıkça merak edilmektedir.

Özellikle birçok ülkeyi bir arada bulunduran Afrika kıtası için bu sorunun daha fazla merak edildiği görülmektedir.

Kişi, Güney Afrika’ya daha önce gitmişse birkaç ülkenin yerini tahmin etmekte zorlanmayacaktır. Güney Afrika az sayıda ülkeden oluşmaktadır. Bu açıdan öğrenilmesi güç bir tabloda değildir.

Afrika ülkelerinden özellikle Güney Afrika ülkesi olanların vatandaşlık için daha çok tercih edildiği görülmektedir.

Hem kendine özgü doğal yapıları hem de mistik havaları ile birçok kişinin ilgisini çektikleri bilinmektedir. Güney Afrika ülkeleri arasında Güney Afrika, Lesotho, Namibya, Botsvana, Svaziland ülkeleri yer almaktadır.

Vatandaşlık Veren Güney Afrika Ülkeleri

Afrika ülkeleri isimleri nelerdir, hangilerinden vatandaşlık almak mümkündür soruları yabancılar tarafından sık sorulmaktadır.

Genel olarak Afrika kıtasına göz gezdirildiğinde en çok Kuzey Afrika ülkelerinin talep aldığı görülmektedir.

Kendini geliştirmiş ve daha modern olan bu ülkeler dışında Güney Afrika ülkeleri arasında da vatandaşlık için talep gören ülkeler bulunmaktadır.

Güney Afrika ülkeleri arasında yer alan Lesotho en sık vatandaşlık talebi alan ülkelerden bir tanesidir. Bunun dışında Güney Afrika ülkesi ve Namibya da sıklıkla vatandaşlık başvurularını değerlendirmektedir.

Lesotho Vatandaşlık Veriyor mu?

AB vatandaşı olmak kadar popüler olmasa da Afrika ülkelerinin vatandaşı olma fikri de birçok kişi tarafından sıcak karşılanan fikirlerdir.

Kişi farklı nedenlere dayalı olarak Güney Afrika ülkelerinden herhangi birinin vatandaşı olmak isteyebilir. Güney Afrika ülkeleri arasında yer alan Lesotho ciddi anlamda doğal güzelliklere sahiptir.

Hangi Güney Afrika Ülkeleri Vatandaşlık Veriyor? Lesotho Vatandaşlık Veriyor Mu?

Hangi Güney Afrika Ülkeleri Vatandaşlık Veriyor? Lesotho Vatandaşlık Veriyor Mu?

Her geçen gün biraz daha büyüyüp gelişmekte olan bu ülke birçok kişinin ilgisini çekmektedir.

Lesotho ülkesine giden ve ülkede kalmaya karar veren kişiler vatandaşlık verip vermediğini merak etmektedir.

Lesotho ülkesi de vatandaşlık veren Güney Afrika ülkelerinden bir tanesidir. Kişi tercih etmesi halinde Lesotho vatandaşlığına başvuruda bulunabilme hakkına sahiptir.

Lesotho Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Afrika vatandaşlığı için uygun gördüğünüz ülke Lesotho ise bu durumda vatandaşlık yollarını da bilmeniz gerekmektedir. Bu yollar arasında en sık kullanılanlardan biri doğumdur.

Anne ya da babasından herhangi biri Lesotho vatandaşı olan kişinin ülke sınırları içinde dünyaya gelmesi, vatandaşlık alması manasına gelmektedir. Bu durumla ilgili tek bir istisna yapılmaktadır.

Diplomatik nedenlerle ülke sınırları içerisinde görev yapan kişilere vatandaşlık verilmemektedir.

Anne ya da baba Lesotho vatandaşı olduğunda çocuk yurt dışında doğup büyüse dahi dilediği zaman vatandaşlık alabilme hakkına sahip olmaktadır. Vatandaşlık için sıklıkla önerilen yollardan bir diğeri evliliktir.

Kişi Lesotho vatandaşı ile dünya evine girer ve sadakat yemini ederse bu durumda vatandaşlığı alma ihtimali yüksektir.

Hiçbir yolu bulunmaması halinde ikamet yoluyla vatandaşlık alınabilmesi de mümkündür. Kişi 7 yıl boyunca Lesotho’da ikamet ederse vatandaşlık başvurusunda bulunabilmektedir.

Lesotho Çifte Vatandaşlık Veriyor mu?

Çifte vatandaşlık başvurusu yapan kişiler Lesotho ülkesinde bu başvurularına onay veremezler.

Kişi, vatandaşlık şartlarını sağlaması halinde kolaylıkla Lesotho vatandaşı olabilmektedir ancak kendi vatandaşlığını terk etmemesi halinde seçim yapmak durumunda kalmaktadır. Bu durum 21 yaşına kadar inisiyatif tanınarak sürdürülebilmektedir.

Birey 21 yaşına gelene dek çifte vatandaş olarak yaşayabilmektedir ancak 21 yaşından sonra iki ülkeden bir tanesini seçerek yoluna devam etmelidir.

Namibya Vatandaşlık Veriyor mu?

Namibya hayatını beğenen ve bir nedenden ülke sınırları içerisinde yaşamayı isteyen kişiler vatandaşlık konusunu merak edebilmektedir.

Namibya vatandaşlık elde edilebilecek Güney Afrika ülkelerinden biri olarak bilinmektedir.

Kişilerin belli şartlar dâhilinde vatandaşlık almalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Namibyalı olmak için yetkili kuruma başvuru yapmak, evrakları teslim etmek yeterli görülmektedir. Sonrasında kolaylıkla onay almak mümkün olmaktadır. Bu noktada önemli olan şartlara aykırı herhangi bir unsurun bulunmamasıdır.

Namibya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Namibya vizesi nasıl alınır sorusu kadar sık sorulan vatandaşlık sorusunun cevabı basittir. Bunun için en sık kullanılan yöntem evliliktir.

Birçok kişi evlilik aracılığıyla vatandaşlık başvurusunda bulunmakta ve kısa süre içerisinde onay alabilmektedir. Bu noktada önemli olan evliliğin gerçek bir evlilik olmasıdır.

Ülke sınırları içerisinde dünyaya gelen bebeklerin anne ya da babasından herhangi biri Namibyalı ise bu durumda bebeğin de doğrudan Namibya vatandaşı olması mümkündür.

Bebek 18 yaşına gelene dek Namibya vatandaşı olarak kabul edilmektedir. Sonrasında tamamıyla kendi tercihine bağlı olarak kalıcı ya da farklı bir vatandaşlık tercihinde bulunabilmektedir.

Güney Afrika Vatandaşlık Veriyor mu?

Afrika ülkeleri ile ilgili yapılan en büyük hatalardan biri her birini diğeriyle aynı tutmaktır.

Çoğu ülkeyi çok fakir olarak değerlendiren kişi sayısı çok fazladır. Ne var ki Güney Afrika ülkeleri arasında da ekonomik durumu gelişen her geçen gün biraz daha büyüyen ülkeler bulunmaktadır. Bu ülkelerden biri de Güney Afrika’dır.

Nabimya Vatandaşlık Veriyor Mu? Güney Afrika Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Nabimya Vatandaşlık Veriyor Mu? Güney Afrika Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Güney Afrika vatandaşlığı alabilmek mümkün olduğu için birçok kişi ülke vatandaşlığına başvurunun yollarını aramaktadır.

Refah ve rahat bir yaşam tarzına sahip olan ülkede kolay şekilde vatandaşlık elde edebilmek mümkün olmaktadır.

Güney Afrika Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Güney Afrika ülkesinin vatandaşlarından biri olabilmek için öncelikle neleri yapmanız gerektiğini öğrenmelisiniz.

Şartlar arasında anılan yaş, sağlık ve sicil konusuna dikkat etmelisiniz. Güney Afrika vatandaşlığı için kişinin 18 yaşından büyük sağlıklı ve sabıkasız olması gerekmektedir.

Vatandaşlık için en sık kullanılan yollardan bir tanesi evliliktir. Güney Afrika vatandaşı olan erkekler yabancı bir kadınla evlendiklerinde kolaylıkla eşlerinin vatandaşlık almasını sağlayabilirler.

Aynı şekilde evlenen yabancı kişi erkek olursa Güney Afrika vatandaşlığına geçmesi kolay olmaktadır.

Evlenmek dışında aile bağı ile vatandaşlık da sıklıkla kullanılan yollardandır. Bunlarla beraber yatırım da Güney Afrika vatandaşlığına hızlı şekilde ulaşmanıza yardımcı olan unsurlardandır.

Güney Afrika Ülkeleri Vatandaşlık İçin Gerekli Evraklar

Güney Afrika ülkelerinden herhangi birinin vatandaşı olabilmek için birtakım evrakları toparlamak gerekmektedir. Bu evraklardan en önemlisi pasaport ve kimliktir.

Kimliğinizin fotokopisi, pasaportunuzun da 10 yıldan yeni olması gerekmektedir. Bunların yanında pasaportunuzda en az 2 yaprağın boş kalması ve yapraklarından herhangi birinde eksik bulunmaması konusu önemlidir.

Güney Afrika ülkeleri vatandaşlığı için sabıka kaydı, sağlık raporu, varsa taşınmazların tabu fotokopisi, maaş dokumanı ve çalışabilirliği ispat için son birkaç ayın çalışma belgesi gerekmektedir.

Bu evraklar dışında evliyseniz evlilik cüzdanı da muhakkak elinizin altında olmalıdır. Ayrıca kurumun isteyebileceği ekstra evraklar da olabilmektedir. Bu nedenle ülkeye göre belge değişikliği olduğunu aklınızda bulundurmalısınız.

Adım Yiğit. Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Dünya'yı gezmeyi ve yeni ülkeler keşfetmeyi seviyorum. Yurt dışından vize ve vatandaşlık almak isteyenler için yararlı paylaşımlar yapmaya çalışıyor, bilgilerimi vatandaslikvize.com takipçileriyle paylaşıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. İbrahim Keskin dedi ki:

    Fas’ta yaşamayı isterdim. Hayatım boyunca olmasa da 3-5 yıl kültürünü tatmak isterdim ama kanunları gerçekten korkutuyor. Bildiğim kadarıyla Fas vatandaşlık konusunda da sıkı.