Hollanda Oturma İzni Nasıl Alınır? – Hollanda’ya Yerleşmek

Hollanda’ya yerleşmek pek çok Türk vatandaşı için ilgi çekici bir düşünce. Hollanda’ya yerleşmek ve Hollanda’da yaşamak istiyorum diyenlerin ilk sorduğu soruların başında ise; “Hollanda’da yaşam şartları nasıl?“, “Oturma ve çalışma vizesi nasıl alınır?“, “Hollanda’da ne iş yapılır?” geliyor. İçeriğimizde aklınızdaki sorulara detaylı şekilde cevap vermeye çalıştık.

Hollanda’da Yaşam Şartları Nasıl?

Hollanda ile ilgili en çok merak edilen soru pahalı bir ülke olup olmadığı oluyor. Aslında Hollanda çok pahalı bir ülke değil; ancak para birimi Euro. Ödemeleri Euro olarak yapmanız gerekince doğal olarak Türk vatandaşları için Hollanda pahalı bir ülke oluyor.

Eğer Hollanda’da yaşayacaksanız ve yaşamanızı sürdürmek için Hollanda’da çalışmak gibi bir düşünceniz varsa kazancınız da Hollanda şartlarına göre olacağı için pahalılığı hissetmezsiniz.

Hollanda’ya yerleşmek istiyorum diyenlere Hollanda’da Türk vatandaşlarına karşı genel bir ön yargı olduğunu söylemek gerek. Elbette siz etrafınızdaki bu ön yargıyı yok edebilir ya da görmezden gelebilirsiniz.

Genel olarak doğasını yok etmeyen bir ülke ve şehir içerisinde nefes alabileceğiniz alanlar bulunuyor. Ulaşım aracı olarak en çok bisiklet tercih ediliyor ve toplu taşıma fiyatları yüksek.

Eğer gerçekten çalışmayı seviyorsanız iş bulmanız çok zor değil. Ancak sizden gerçekten çalışmanız bekleniyor. Kaytarma planlarınız varsa işiniz zor.

Hollanda Oturma İzni - Hollanda'da Ne İş Yapabilirim - Hollanda Yaşam Şartları

Hollanda Oturma İzni – Hollanda’da Ne İş Yapabilirim – Hollanda Yaşam Şartları

Hollanda’da Ne İş Yapabilirim?

Hollanda’da yaşamak istiyorsanız Hollanda’da ne iş yapılır öğrenmeniz gerekiyor. Hollanda iş başvurusu yapmak istiyorsanız Hollandaca bilmeniz çok büyük bir artı. Ancak eğer Hollandaca bilmiyorsanız iş bulamazsınız diyemeyiz. Ülke insanlarının büyük bir kısmının İngilizce bildiğini ve İngilizce bilmenin yeterli olduğu Hollanda iş ilanlarının bulunduğunu bilmelisiniz.

Hollanda’da iş bulmak istiyorsanız öncelikle turist vizesi ile olsa dahi ülkeye gidip görmeniz en doğrusu olur. Ancak Türkiye’de Hollanda iş başvurularını kabul eden çeşitli aracılık şirketleri de bulabilirsiniz.

İş başvurunuzu Hollanda’da yapacaksanız ve henüz tecrübesizseniz işçi ofislerinden yardım alabilirsiniz. Bu ofisler, ülkemizdeki emlakçıların iş bulma görevi üstlenenleri diyebiliriz.

İşçi ofislerinizde sizinle bir tanışma yapılır ve kişiler sizi tanımayı, yeteneklerinizi anlamayı hedefler. İş başvuruları geldiğinde, sizin uygun olduğunuzu düşünüyorlarsa bir mülakat ayarlarlar ve sizin iş veren ile görüşmenizi sağlarlar.

İşçi ofisleri daha çok “Ne iş olsa yaparım.” diyen kişilere yönelik işleri sunuyorlar. Eğer Hollanda’da mühendis olarak çalışmak gibi bir düşünceniz ve yurt dışında geçerliliği olan bir mesleğiniz varsa internetten yardım olmanız daha iyi olur.

Hollanda iş ilanları sitelerini kullanarak iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Tabi ki öncelikle CV’nizi hazırlamanız gerekiyor. CV’nizi hazırladıktan sonra ilanları incelemeye başlayabilirsiniz.

İş ilanlarına başvururken çalışma izninizin olup olmadığı önemli. Eğer çalışma izniniz yoksa sizin için çalışma ve oturma izni alabilecek firmalara başvuru yapmayı düşünmelisiniz. Hollanda’daki firmalar da ilanlarında genellikle bu kritere karşı bakışlarını belirtiler.

Hollanda Oturma İzni Nasıl Alınır?

Hollanda oturma izni almak için çeşitli kriterler bulunuyor. Başvuru yapmak için bir amacınız olmalı ve bu amaca yönelik başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Hollanda Aile Birleşimi Vizesi – D Vizesi ve Oturum İzni

Hollanda aile birleşimi için kişilerin evli olması gerekmiyor. Ancak bir ilişki olması ve bu ilişkinin kanıtlanması gerekiyor. Eski tarihli fotoğraflar kanıt yerine kullanılabilir.

Hollanda aile birleşimi vizesi alabilmek için Hollanda’da yaşamakta olan kişinin en az 1 yıl süresi ile çalışma sözleşmesinin olması gerekiyor. Böylelikle aile birleşimi ile ülkeye gelecek partnerini geçindirebileceğini taahhüt etmiş olur.

Hollanda aile birleşimi için gerekli belgeler yalnızca pasaport ve biyometrik fotoğraf. Ardından bir mülakata giriyorsunuz. 2003 yılına kadar aile birleşimi vizesi alabilmek geçici oturma izni için başvurunuzun bulunması gerekiyordu. Ancak artık bu şart kaldırıldı.

Hollanda Oturma İzni Erasmus İçin

Erasmus veya diğer eğitim programları ile Hollanda’ya gidecekseniz endişelenmeye gerek yok. Okul ve programların büyük bir bölümü eğitim için Hollanda oturum izni alma işlemlerinizi sizin için hallediyor.

Eğer okulunuz oturum izninizi almıyor ise; kabul belgeniz ile beraber Hollanda büyükelçiliği veya konsolosluğundan başvurunuzu yapabilirsiniz. Eğitim için alınan oturum izinlerinin diğer izinlere göre daha kolay alındığını söyleyebiliriz.

Hollanda’dan Ev Almak ve Oturum İzni

Hollanda ev almak için yasakları ya da kuralları olan bir ülke değil. Bir yabancı olarak gidip ülkeden emlak almanız mümkün. Ancak ev alımı ile oturum izni almanız söz konusu değil. Hollanda oturma izni için diğer seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Aksi takdirde ev alsanız dahi vizeniz yeterli olmadığından dolayı evinize gidip oturamayabilirsiniz.
Hollanda Oturum Vizesi Almak İçin Gerekli Şartlar ve Belgeler

Hollanda Oturum Vizesi Almak İçin Gerekli Şartlar ve Belgeler

Hollanda Yatırımcı Vizesi ile Oturma Vizesi

Hollanda yatırım ile oturma izni hatta vatandaşlık alınabilecek bir ülke. Yatırım ile oturum izni almak için 1.250.000 Euro değerinde yatırımda bulunmanız gerekiyor.

Hollanda’da şirket kurmak oturma izni almak için en garanti yollardan; ancak başvurunuzun sonuçlanması 3 ayı bulabilir.

Oturma izni için sermayeyi bir Hollanda bankasında göstermeniz ve başvuruda bulunmanız gerekiyor. Yatırım yolu ile oturum izni aldığınızda eşiniz ve çocuklarınızda Hollanda’da yaşama ve çalışma hakkına sahip olur.

Hollanda Evlilik Yoluyla Oturum İzni Almak

Hollanda evlilik kanunları konusunda oldukça özgür bir ülke ve aile birleşimi haricinde evliliğe özel bir oturum izni bulunmuyor. Evli olun ya da olmayın aile birleşimi yoluyla partneriniz Hollanda’da oturum izninizi almak için yeterli oluyor.
Bir süre Hollanda’da yaşadıktan sonra eğer bu süreçte iyi bir vatandaş olabildiğinizi gösterdiyseniz evlilik yoluyla Hollanda vatandaşlığı seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Hollanda Oturum İzni Ne Kadar Sürede Çıkar?

Hangi amaçla oturum izni alacağınıza göre vizenizin çıkma süresi değişir. Ancak Hollanda oturma izni almanın 30-90 gün arasında sürebileceğini söyleyebiliriz. Eğer evraklarınızda eksiklik varsa ya da mülakatta şüpheli bir durumla karşılaşıldıysa bu süre daha da uzayabilir.

Hollanda Oturma İzni İçin Nereye Başvuruda Bulunabilirim?

Hollanda oturum izni için Hollanda konsolosluğu resmi web sitesi üzerinden gerekli evrakları inceleyip bir değişiklik olup olmadığından emin olmalısınız. Ardından Hollanda büyükelçiliği veya konsolosluğundan randevu alabilirsiniz.

Hollanda Oturum İzni Uzatma

Hollanda oturma izni alırken ilk izin 3 ay-1 yıl arasında verilebilir. Ancak eğer bu süre içerisinde Hollanda’da herhangi bir sorun yaşamadıysanız ve oturma izninizi alma nedeniniz hala geçerliyse herhangi bir sorun yaşamadan izninizi uzatabilirsiniz.

Hollanda oturma izni süreniz bitmeden en az 1 ay önce göç idaresine başvurarak sıkıntısız şekilde izninizi uzatabilirsiniz.

Adım Yiğit. Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Dünya'yı gezmeyi ve yeni ülkeler keşfetmeyi seviyorum. Yurt dışından vize ve vatandaşlık almak isteyenler için yararlı paylaşımlar yapmaya çalışıyor, bilgilerimi vatandaslikvize.com takipçileriyle paylaşıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Seher Öztürk dedi ki:

    2 yıldır Hollanda’da yaşıyorum. Eğer Hollanda’ya yerleşmek isteyen varsa bilgi verebilirim. Zaman zaman iş yerimizde işçiye de ihtiyaç oluyor. İletişime geçmenizi sağlayabilirim.

    • Bahtiyar dedi ki:

      Nasil ulaşiriz

    • ozgur dedi ki:

      ozgur30m18@gmail.com a yazarsanız sevinirim

    • abdullah dedi ki:

      seher hanım bilgi verirseniz sevinirim

    • Halit BUDİNLİ dedi ki:

      Ben elektrik teknikeriyim.TransAtlantik Petrolium , Viking ıNTERNATİONAL Oil Field Services gibi uluslararası petrol firmalarında da çalıştım.Hem yüksek basınçlı makine operatörü olarak hem de elektrikçi olarak.Hollanda da maaşlar ne alemde.Alacağımız para orada bize yetermi.Vergi yüksek deniyor.Maaş 3000 se yarısı vergi deniyor.Bilgi verirseniz sevinirim.

    • hakan sasa dedi ki:

      slm seher hanım ben bayan kuaföryüm ve orada bir dükkan kurup yaşamak istiyorum ne gibi bir yol izlemem gerekiyor ne yapmam lazım bana bu konuda yardımcı olursanız size minnettar olurum
      benim hali hazırda bir salonum var istanbul da ama bir an önce hollanda ya yerleşmek istiyorum bana dönüş yaparsanız çok müteşşekkir olurum saygılarımla

    • koray kocakır dedi ki:

      seher hanım size nasıl ulaşabilirim

    • murat korkmaz dedi ki:

      seher hanım merhaba benimle mail yoluyla iletişim kırabilir misiniz? benmurat27@gmail.com

    • Bulent dedi ki:

      Mrb seher hanım

    • fatma dedi ki:

      slm
      ben uzun süredir kurumsal olan otomobil firmasında satış danışmanı olarak çalışmaktayım.Hollanda da çalışmak istiyorum.

      • Can dedi ki:

        Vizeye başvurduk. 1.250.000€ Parayı Hollanda’da bir banka hesabına koyduk. Hollanda’ya gittik.
        Açacağımız şirketlik yatırım miktarı önemlimi?
        Ben evden çalışan biriyim ve kazancımla orda yaşayabileceğimi düşünüyorum. Buradaki şirketimi kapatıp orada bir
        Şirket açıp vergimi orada ödeyebilirim. Kira ödemek yerine bankaya koyduğum paradan bir ev alabilmiyim mesela?

    • Serkan aksoy dedi ki:

      Seher hanım merhaba rica etsem bana yardımcı olabilir misin? İletişim için :05389311865

    • Fatih dedi ki:

      Bilgi verebilirmisiniz iş ve oturmayla alakalı

  2. Hilal Kılıç dedi ki:

    Hollanda yüksek nitelikli göçmenler için güzel bir ülke ama eğer gidip klasik bir yerde işçi, kasiyer olacaksanız ne yazık ki Hollanda’ya yerleşmek uzaktan görüldüğü kadar güzel değil.

  3. Salih dedi ki:

    Tabi

  4. Volkan dedi ki:

    İyi günler ben hollandaya geldim aile birleşimi ile oturum iznimi aldım ama kartım hala gelmedi türkiyeye gitmem gerekiyo kartı almadan gidemiyorum kart ne kadar sürede geliyo