Vatandaşlık Veren Ülkeler 2020 Güncel Liste

Vatandaşlık veren ülkeler hangileri? Hangi ülkeden vatandaşlık almak hangisinden zor? sorularına cevap verirken ülkelerin vatandaşlık şartları ve avantajlarını anlattık.

Hangi ülkeler vatandaşlık verir, hangi ülkeye başvuru yapıldığında vatandaşlık almak daha kolay olur soruları sıkça sorulmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve vatandaşlık değişikliği yapmak isteyen kişiler bu konuda geniş bir araştırma yapabilirler. Bununla beraber kimi ülkeler yalnızca kendi vatandaşlıklarının verilmesi üzerine karar kılarken kimileri çifte vatandaşlığı da onaylamaktadır.

Tercih eden kişiler, başvuruda bulunup çifte vatandaşlık da alabilmektedir.

Başlıklar

Vatandaşlık Veren Afrika Ülkeleri

Afrika ülkeleri vatandaşlık hususunda birçok ülkeden daha ılımlı sonuçlar vermektedir.  Dolayısıyla vatandaşlık için başvuru yapan hemen herkes kolaylıkla vatandaşlık elde edebilmektedir.

Afrika ülkeleri arasında yer alan Angola, Benin, Cezayir, Ekvator Ginesi, Etiyopya vatandaşlık için yapılan başvuruları kabul eden ülkeler arasındadır. Bunlar dışında Fas, Fildişi Sahili, Mısır, Gambiya, Gine, Güney Afrika, Kamerun vatandaşlıkları için de başvuruda bulunabilmek mümkün olmaktadır.

Afrika ülkeleri arasından herhangi birinin vatandaşı olmak isterseniz bu durumda Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Mozambik, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Senegal, Sudan, Tanzanya, Tunus, Uganda, Madagaskar, Gana, Cape Verde, Burkina ülkelerinden herhangi birini de vatandaşlık için tercih edebilirsiniz.

Angola Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Angola vizesi alıp ülkeyi ziyaret eden birçok kişi vatandaşlık seçeneğini de düşünebilmektedir.

Angola vatandaşı olabilmek için yapılması gerekenlerin başında yetkili kuruma başvuruda bulunmak ve evrak teslim etmek gerekmektedir. Başvuru yaptığınızda hangi yolla vatandaşlık istediğiniz sorulacak ve ona göre seçim yapmanız istenecektir.

Evlilik, yatırım, ikamet süresi gibi pek çok seçenekle Angola vatandaşlığı talebinde bulunabilirsiniz.

Kısa sürede işlemler yapılacak, evraklar teslim edilecek ve eksik hata olmaması durumunda netice tarafınıza bildirilecektir.

Benin Vatandaşlığına Nasıl Başvurulur?

Benin vatandaşlığı başvurusu yapmak isteyen kişiler sürecin kolay olduğunu yalnızca bazı kıstasların gerektiğini bilmeliler.

Benin vatandaşlığı için ülke sınırları içerisinde en az 10 yıl ikamet etme zorunluluğu bulunmaktadır.

Süreyi tamamlayan herkesin başvuru hakkı olduğu, başvuruların hızlıca değerlendirildiği görülmektedir.

Benin vatandaşlığına başvuru yapabilmek için bir başka yolsa doğumdur. Doğum yoluyla kazanılmış hak size doğrudan Benin vatandaşı olmayı sağlamaktadır.

Başvuru yaparken randevu alıp gitmeli gerekli evrakları sunmalısınız. Hangi yolla vatandaş olmak istediğinizi dilekçeyle yazmalı daha sonra sürecin neticelenmesini beklemelisiniz.

Cezayir Vatandaşlığı İçin Yapılması Gerekenler

Cezayir vatandaşlığı için nasıl bir yol izlemeli, sorusunu soran kişiler zaman kaybetmeden prosedürleri yerine getirebilirler.

Her ne kadar prosedürlere az çok hâkim olunduğu bilinse de doğru bilinen yanlışlar da görülebilmektedir. Bunlardan biri de Cezayirli bayanla evlenmek vatandaşlık kazandırır inanışıdır.

Cezayir vatandaşlığını almak için evlilik yeterli değildir. Evlenerek yalnızca şartları yerine getirirseniz vatandaşlık alabilirsiniz. Bunun için doğum, kan bağı ve 7 yıl ikamet zorunluluğu bulunmaktadır.

Ekvator Ginesi Vatandaşlığı Nasıl Elde Edilir?

Ekvator vatandaşlığı almak için bazı temel kriterler uygulandığını bilmeniz gerekmektedir. Temel kriterlerden bir tanesi ve en kolayı evlenmektir.

Ekvator Ginesi vatandaşı olan kadın ya da erkekten herhangi biriyle dünya evine girmeniz halinde vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Ülke genel olarak aile birliği kanununa dayalı vatandaşlık hakkı tanımaktadır.

Vatandaşlık elde etmenin bir başka yolu da ülkede en az 10 yıldır kalıyor olmanızdır.

10 yılın büyük kısmında ülkede bulunmak ve kendi yaşamını idame ettirebilecek kadar çalışabiliyor olmak size vatandaşlık sağlayacak unsurlardandır.

Nasıl Etiyopya Vatandaşı Olunur?

Etiyopya vatandaşı olmak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini iyi bilmelisiniz. Vatandaşlık alabilmek için öncelikle 2 temel şarttan biri aranmaktadır.

Şartlardan ilki kan bağıdır. Başvuru yapan kişinin anne ya da babasından en az bir tanesi Etiyopya vatandaşı olmak durumundadır. Anne ya da babası aracılığıyla vatandaşlık alamayan kişiler evlilik yoluyla alabilmektedir.

Her iki yöntemle vatandaşlık başvurusunda bulunamadığınızda ülke sınırları içerisinde en az 5 yıl ikamet etme şartını yerine getirmeniz gerekmektedir. Ayrıca ülkenin dilini ve adetlerini benimsemiş olduğunuzu da ispat etmeniz istenmektedir.

Fas Vatandaşlığı Almak Mümkün mü?

Fas vatandaşı nasıl olunur sorusunu soruyorsanız doğru bir yol izleyerek zahmetsiz şekilde vatandaşlık elde edebileceğinizi de bilmelisiniz.

Fas vatandaşı olabilmek için öncelikle kan bağını tercih edebilirsiniz ancak kan bağı yalnızca baba açısından geçerlidir.

Annenizin Fas vatandaşlığına bakılmaksızın babadan gelen kan bağı ile vatandaşlık alabileceğinizi bilmeniz gerekmektedir.

Kan bağı dışında evlilik ve 5 yıllık ikametle de vatandaşlık alabileceğinizi unutmamalısınız. Fas dilini konuştuğunuzu, kültürünü benimsediğinizi ortaya koyabilirseniz vatandaşlık da alabilirsiniz.

Vatandaşlık Veren Ülkeler Güncel Liste

Vatandaşlık Veren Ülkeler Güncel Liste

Mısır Vatandaşlığı Almak

Mısır vatandaşlığı almak pek çok açıdan birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Merak edilen, binlerce ziyaretçi ağırlayan ülkelerden biri olarak Mısır her yıl pek çok vatandaşlık başvurusu da kabul etmektedir.

Mısır vatandaşlığını alabilmek için izlemeniz gereken yol son derece kolaydır.

Kıstaslara uymanız halinde kolaylıkla vatandaşlık alabilirsiniz. Bunlar arasında oturma süresi, evlilik, kan bağı ve doğumdan kazanılan vatandaşlık yolları bulunmaktadır.

Dilediğiniz an vatandaşlık için başvuru yapabilirsiniz ancak dil mülakatının iyi sonuç vermesi için Arapça seviyenizin çok iyi durumda olduğundan emin olmalısınız.

Nijerya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Nijerya vatandaşlığını almak için dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bu durumlar hem vatandaşlığa olumlu sonuç vermekte hem de zahmetsiz şekilde başvuru yapabilmeyi mümkün kılmaktadır.

Nijerya vatandaşlığını alabilmek için anne ya da babanızdan herhangi birinin Nijeryalı olması gerekmektedir.

1960 yılından sonra Nijerya’da doğmuş olan bir büyükanne ya da büyükbabanız varsa vatandaşlık hakkı tanınmaktadır.

Evlilikle Nijerya vatandaşlığını alabilmek, son 15 yıldır ülkede ikamet ediyor olmak da vatandaşlık başvurusuna hak kazanmanızı sağlamaktadır.

Sudan Vatandaşlığı Alma Seçenekleri

Sudan vatandaşlığını almak için nasıl bir yol izlemeliyim diyorsanız tercih edebileceğiniz seçeneklerin başında evlilik gelmektedir.

Sudan vatandaşı olan herhangi biriyle evlenirseniz kolaylıkla vatandaşlık elde edebilirsiniz. Bununla beraber evli olmasanız da Sudanlı birinden çocuğunuz varsa vatandaşlık için başvuru hakkınız bulunmaktadır.

Sunduğunuz belgelerde herhangi bir hata ya da eksiklik olmadığında vatandaşlığı alabilmenizin hiçbir zorluğu bulunmamaktadır.

Vatandaşlık Veren Asya Ülkeleri

Hangi ülke vatandaşlık veriyor diye sorduğunuzda akla Asya ülkeleri de gelmektedir.

Asya kıtasında yer alan ülkeler arasından; Afganistan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin gibi ülkelerin vatandaşlığını alabilmeniz mümkündür.

En çok vatandaşlık veren ülkeler arasında Endonezya, Güney Kore, Hindistan, İran, Japonya ve Katar da bulunmaktadır. Ayrıca Kuveyt, Maldivler, Rusya Federasyonu, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Tayland gibi ülkelerden de vatandaşlık için hak elde edebileceğinizi bilmelisiniz.

Bahreyn Vatandaşı Olmak İçin Ne Yapmalı?

Bahreyn vatandaşlık başvurusu yapmak niyetinde olan kişiler son derece kolay bir sürecin beklediğini bilmeliler.

Özellikle basit bir sisteme sahip olan Bahreyn en az 2 yıl ikamet şartıyla vatandaşlık değerlendirmelerini yapabilmektedir.

2 yılı doldurmuş olan bu 2 yıl içerisinde ülkede herhangi bir sıkıntı yaratmayan kişiler kolaylıkla vatandaşlık haklarını kullanabilmektedirler.

Bahreyn vatandaşlığı için oturma izni süresince çalıştığınızı, kendinize ve ailenize bakabildiğinizi kanıtlamanız gerekmektedir.

Kendine bakabilen kişiler ancak vatandaşlık için hak elde edebilmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri Vatandaşlığı Almak

Birleşik Arap Emirlikleri kadınları ile evlenmek, ülkede uzun süre ikamet etmek vatandaşlık başvurusunda çok büyük yarar sağlamaktadır.

Arap Emirlikleri vatandaşlığını almak niyetindeyseniz ülkeyi kendi ülkeniz gibi benimsediğinizi kanıtlamanız gerekmektedir.

Gelenekler, görenekler, dil, giyim tarzı olarak da ülkeye uyum sağladığınızı ispat etmeniz vatandaşlığı almanıza yardımcı olacaktır.

Özellikle başvuru sürecinde yetkilileri ne derece etkilerseniz vatandaşlık alma şansınız da o derece yüksek olur.

Çin Vatandaşı Olmanın Yolları

Vatandaşlık alma yolları her ülkede diğerinden farklı olabilmektedir. Çin için vatandaşlık düşünen kişiler, vatandaşlığı alabilmek için aranan ilk şartın kan bağı olduğunu bilmeliler.

Anne ya da babanızdan herhangi birinin Çin vatandaşı olması halinde siz de vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kan bağı bulunmayan kişiler ülkeye yatırım yoluyla giriş yapıp daha sonra vatandaşlık da alabilmektedirler. Bunun için 1,5 milyon dolar gibi bir yatırım yapmanız gerekmektedir.

Sonrasında rahatlıkla başvuru yapabilir en geç birkaç hafta içerisinde vatandaşlık başvuru sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

Güney Kore Vatandaşlığı Almak Zor mu?

Güney Kore vatandaşı olmak istiyorum diyen birçok kişiden biriyseniz pek çok ülkeye kıyasla daha zor bir sürecin sizleri beklediğini bilmelisiniz.

1975 yılından sonra vatandaşlık kabulüne başlayan Güney Kore bugün oldukça seçici şekilde vatandaş almaktadır.

Kan bağı dışında Güney Kore vatandaşlığını almak bir hayli zordur. Bunun için dil yeterlilik sınavından yüksek almak, Güney Kore tarihini bilmek esas şartlar arasında yer almaktadır.

Yatırım yoluyla Güney Kore vatandaşlığına başvurmak en olumlu başvurulardan bir tanesidir. Kişi 400 bin wonluk yatırım yapmalı ve en az 10 kişiyi bu yatırım dâhilinde çalıştırıyor olmalıdır.

Yatırım dışında 5 yıllık ikamet etme zorunluluğunu yerine getirdikten sonra da vatandaşlık başvurusunda bulunabilmeniz mümkündür.

 İran Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

İran vatandaşlığı nasıl alınır, İran’da ikamet etmek yeterli olur mu soruları kişilerce çok sık sorulmaktadır.

Vatandaşlığı alabilmek için en temel ve kesin yol evliliktir çünkü İran’da evliliğin çok büyük bir bağlayıcılığı vardır. Ne var ki evlilik yoluyla vatandaşlık almanın yalnızca erkekler için olduğu bilinmemektedir.

İran vatandaşı olan bir erkek yabancı uyruklu bir kadınla evlendiğinde kadın İran vatandaşlığına geçebilmektedir.

Evlilikle vatandaşlık dışında ülkede ciddi bir yatırım fırsatı yarattığınızda da vatandaşlık alabileceğinizi bilmelisiniz.

Japonya Vatandaşı Nasıl Olunur?

Japonya vatandaşı olmak için şartlar nelerdir, vatandaşlık almak için neler yapmak gerekir soruları sık sık sorulmaktadır.

En çok talep gören ülkeler arasında yer alan Japonya binlerce kişiye vatandaşlık sunmaktadır.

Japonya vatandaşlığı için yapılması gereken ilk iş hangi yollarla vatandaşlık vereceğini bulmaktır çünkü birçok yol ile vatandaşlık temin edebilmek mümkündür.

Japonya vatandaşlığı için doğum, kan bağı, evlilik, ikamet ve çalışma izni yollarını tercih edebilirsiniz.

Çalışma izni ile uzun süre ülkeye hizmet eden kişilerin de vatandaşlık için başvuru hakkı bulunmaktadır. Aynı kurumda 3 yıl çalışan kişilerin vatandaşlık almaları mümkündür.

Maldivler Vatandaşlık Veriyor mu?

Maldiv vatandaşı nasıl olunur sorusunu soruyorsanız cevabın evet olduğunu bilmelisiniz.

Maldivlerde yaşamak ve buranın vatandaşlığını almak isterseniz bu durumda yatırımla, ikamet sürenizle ve evlilikle vatandaşlık elde edebilmeniz mümkündür.

Maldivler vatandaşlığı için en çok tercih edilen yöntem evliliktir ancak evliliğin son derece hassas olduğu bu ülkede gerçek bir evlilik yapılmaması halinde sınır dışı edilme kanunu bulunmaktadır.

Filipinler Vatandaşı Olmak İstiyorum

Filipinler vatandaşlığı almak isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken ilk zorunluluk yaştır.

21 yaşını doldurmuş olan kişilerin vatandaşlık başvuru hakkı bulunmaktadır. Bununla beraber kişinin ülke sınırları içerisinde 10 yıl ikamet etmesi genel şartı da unutulmamalıdır.

Ülkede 10 yıl yaşadıktan sonra vatandaşlık başvuru hakkı doğmakta ve kişi dilediği şekilde başvurusunu yapabilmektedir.

Hindistan Vatandaşlık Veriyor mu?

Birçok kişinin ilgisini çeken ve karma yapısıyla oldukça kalabalık olan Hindistan, vatandaşlık konusunda son derece hassastır.

Gerekmedikçe vatandaşlık konusunda ayrıcalık tanımayan ülke prosedürlere harfiyen uyulması konusunda hassastır. Hindistan vatandaşlığını alabilmek için doğum yolu, kan bağı köken, kayıt yolu tercih edilmektedir.

Kayıt yoluyla vatandaşlık için 7 yıl oturma izni ile Hindistan’da oturmuş olmanız gerekmektedir. Başvuru yapmadan önceki 1 yıl tamamıyla ülkede geçmek durumundadır.

İran Vatandaşlığı Almanın Yöntemi

İran vatandaşlığını alabilmeniz için kanunları çok iyi bilmeniz önemlidir çünkü İran bu konuda biraz erkek odaklı hareket etmektedir.

İranlı bir erkeğin çocuğu dünyanın farklı ülkelerinden birinde dünyaya geldiğinde yine İran vatandaşı olabilmektedir.

Anne İranlı baba yabancı ise ülke sınırları dışında doğan çocuk yabancı kabul edilmektedir.

İranlı erkekle evlenen yabancı uyruklu kadın, babası İranlı olan 18 yaşından büyük birey vatandaşlık için başvuru yapma hakkına sahiptir.

Irak’ta Vatandaşlık Alınır mı?

Irak vatandaşlığı için düşünülen birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin uygulanması için ülkeye yasal yollarla girmenin zorunluğu olduğu unutulmamalıdır.

Yasal şekilde giren kişiler en az 10 yıl Irak sınırları içerisinde yaşamalıdır. Beraberinde net ve düzenli şekilde elde ettikleri gelirlerinin olması istenmektedir.

Sabıka kaydı da Irak vatandaşlığı için çok önemlidir. Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir suç nedeniyle hüküm giymiş olan kişiler vatandaşlık alma hakkına sahip değildir.

Sabıkanızın temiz olması ve sağlığınızın el vermesi durumunda vatandaşlık alabilmeniz mümkündür.

İsrail Vatandaşlık Veriyor mu?

İsrail vatandaşlık veriyor mu, almak için ne yapmalı sorusu sık sık sorulmaktadır.

İsrail’den vatandaşlık alabilmenin en temel kurallarından biri Yahudi olmaktır. Yahudi olmayanlara da vatandaşlık veriliyor ancak çok özel istisnai durumların olması gerekmektedir.

Yahudiliğinizi İstanbul’dan belge alıp kanıtlarsanız vatandaşlık için başvuruda bulunabilirsiniz.

İsrail’de 10 yıldır çalışmak ya da 5 yıldır iş iştihamı sağlıyor olmak da vatandaşlık başvurusu hakkı tanımaktadır ancak bunun için bu sürenin kesintisiz şekilde devam etmesi zorunludur.

Ülke için uluslararası platformlarda ses getirecek bir hizmet sağlamak da vatandaşlık için kaynaklık eden diğer bir unsur olarak bilinmektedir.

Kazakistan Vatandaşlığı Almanın Yolları

Kazakistan, benzer kültürlere sahip olunan yakın ülkelerden bir tanesidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup sık sık Kazakistan ziyaretinde bulunan birçok kişi bulunmaktadır.

Ziyaret eden ve ülkede kendi hayatını kuran kişiler arasında vatandaşlık başvurularının da yapılabildiği görülmektedir. Kazakistan vatandaşlığını alabilmek için kan bağı en garanti yol olarak bilinmektedir.

Kan bağı, evlenmek, doğum yoluyla vatandaşlık Kazakistan’ın onay verdiği vatandaşlıklar arasında yer almaktadır.

Tayland Vatandaşlığını Almak Zor mu?

Tayland, vatandaşlık konusunda talep alan ülkelerden biridir ve vatandaşlık verme konusunda pek çok ülkeden çok daha iyi durumdadır. Vatandaşlığı alabilmek için yapılması gerekenlerin başında ülkede oturma izni almak gerekmektedir.

Oturma izni aldıktan sonra ülkede en az 10 yıl ikamet etmek gerekmektedir. 10 yıl içerisinde Taylandlı biri ile evlenmeniz halinde evliliğin süreyi kısaltabilmesi mümkündür.

Gerçek bir evlilikle beraber ülke için iyi bir iş yapmak, düzenli olarak çalışmak da Tayland vatandaşlığına ulaşmayı mümkün kılmaktadır.

Umman Vatandaşlık Şartları

Vatandaşlık konusunda en zorlayıcı özelliklere sahip olan ülkelerden biri Umman’dır. Oturma izni aldıktan sonra en az 20 yıl ülkede ikamet etme şartı aramaktadır.

Evlenerek vatandaşlık almak isteyenlere ise en az 15 yıllık evlilik şartı tanımaktadır. Süreyi doldurmadan vatandaşlık için adım atmak pek bir yarar sağlamayacaktır.

Hastalık sahibi olmamak hiçbir şekilde suça bulaşmamak ve en önemlisi akıcı şekilde Arapça konuşmak da Umman vatandaşlık şartları arasında yer almaktadır.

Ürdün Vatandaşlık Veriyor mu?

Ekonomik açıdan kendini destekleyen yatırımcılara vatandaşlık verme konusunda oldukça başarılı olan Ürdün, istediğinizde vatandaşlık sahibi olmanızı sağlamaktadır.

Ülkede istihdam sağlayacak herhangi bir iş yeri açmak ya da taşınmaz satın almak, vatandaşlık için çok büyük kolaylık sağlamaktadır.

Evlilik yoluyla vatandaşlığa da onay veren ülke, gerçek ve uzun süreli bir evlilik söz konusu olduğu zaman vatandaşlık almanıza onay verecektir.

Yemen Vatandaşlık Alma Şartları

Vatandaşlık verme konusunda birçok ülkeden çok daha zorlayıcı olan Yemen, kuralları bilerek hareket etmeyi zorunlu kılmaktadır.

Yemen vatandaşlığı isteyen kişiler evlilik yoluyla vatandaşlığı düşünebilirler. Ülke sınırları içerisinde 2 yıl evli olmak sonrasında Yemen vatandaşlığına geçmek mümkündür.

Doğum yoluyla vatandaşlığı düşünenler bunun için anne ve babanın da Yemenli olması gerektiğini bilmeliler.

Yemen yabancı uyruklu kişilerin ülkede doğum yapmasına izin verse de vatandaşlık vermemektedir.

Yemen’de 10 yıl ikamet etmek ve ülke için çalışmak da vatandaşlık başvurusu hakkı elde etmenize yardımcı olmaktadır.

Vatandaşlık Veren Avrupa Ülkeleri Hangileri?

Avrupa ülkelerinde vatandaşlık başvurusunda bulunmak çok önemlidir.

Dünya genelinde en popüler ülkeler arasında yer alan Avrupa ülkeleri hem gözde olmaya devam edilmekte hem de milyonlarca kişinin hayallerini süslemektedir. Bu ülkelerin vatandaşlık vermeleri ise son derece zorlayıcı olabilmektedir.

Almanya, Andorra, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Danimarka, Ermenistan, Estonya gibi ülkelerde vatandaşlık taleplerinin oldukça fazla olduğu görülmektedir.

Avrupa ülkeleri arasında yer alan; Fransa, Birleşik Krallık, Gürcistan İzlanda, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Kıbrıs, Letonya, Arnavutluk, Litvanya, Malta, Norveç, Polonya, İspanya, Romanya, Finlandiya,  Sırbistan, Macaristan, Ukrayna ve Yunanistan da dünya ülkelerinden vatandaşlık başvurusu almaktadır.

Hollanda Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Hollanda vatandaşlığını alabilmek için en az 5 yıl ikamet şartını yerine getirmek gerekmektedir. Bunun yanında süresiz oturma iznine sahip olmak, çalışmak ve Hollanda kültürüne hâkim olup A2 dil yeterlilik sınavından yüksek puan elde edilmelidir.

Tüm bunlarla beraber temiz bir sabıkaya sahip olmak da esas kıstaslar arasında yer almaktadır.

Nasıl Alman Vatandaşı Olunur?

Almanya’da yaşayan ve bir süre sonra vatandaşlık almak isteyen kişilerden biriyseniz en az 8 yılınızın Almanya’da geçmesi gerektiğini bilmelisiniz.

8 yıl ikamet ettikten sonra Almanca yeterlilik sınavına girmeli yüksek puan alarak ne kadar başarılı olduğunuzu da göstermelisiniz.

Sabıkasız, sağlık raporu temiz ve sosyal düzene ayak uydurabilecek kişilerden biri olduğunuzu ispat etmelisiniz.

Almanya vatandaşlığı için kan bağı ve evlilik de diğer iki alternatif olarak değerlendirilebilmektedir.

Azerbaycan Vatandaşı Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Azerbaycan topraklarında dünyaya gelen her bebek Azerbaycan vatandaşı olarak kabul edildiği için birçok aile bebeğini Azerbaycan’da dünyaya getirmektedir.

Azerbaycan vatandaşı olmak isteyen kişiler bu topraklarda dünyaya geldilerse haklarından yararlanabilirler.

Kan bağı, evlilik ve dünya genelinde kültür, sanat alanında başarılı olma seçenekleri de vatandaşlık için iyi birer yoldur. Bunların yanı sıra 2 yıl boyunca oturma izni ile ülke sınırlarında yaşayan kişiler de Azerbaycan vatandaşlığı için hak kazanabilmektedirler.

Belçika Vatandaşlığına Nasıl Ulaşılabilir?

Belçika halkından biri olmak niyetindeyseniz öncelikle sizden istenen kıstasları yerine getirmelisiniz. Belçika vatandaşlık konusunda pek çok ülkeden daha katı kurallara sahiptir.

1967 yılından önce ülkede dünyaya gelmiş ve annesi ya da babası Belçika vatandaşı olan kişilerin vatandaşlık için başvuru şansı bulunmaktadır.

Kan bağıyla vatandaşlık başvurusunda bulunan kişiler ikamet süresi, evlilik gibi nedenlerle başvuranlardan çok daha şanslı kabul edilmektedir.

Evlilikle vatandaşlık almak için çok uzun süre ülkede ikamet etmek gerekmektedir.

Bosna Hersek Vatandaşlık Veriyor mu?

Bosna Hersek vatandaşı olmak isteyen kişiler vatandaşlık alabilmek için en az 8 yıl ülke sınırları içerisinde yaşamak zorundalar. Bu 8 yıl içerisinde hiçbir şekilde yasa dışı bir şey yapmamalı, ülke huzurunu ve birliğini bozacak hareketlerden kaçınmalılar.

Kan bağıyla vatandaşlık almak isteyenler ise anne ya da babalarından herhangi bir tanesinin Bosna Hersek vatandaşı olduğundan emin olmalılar. Bunlar dışında evlilikle vatandaşlık seçeneği ise kişinin 5 yıl evli olmasını zorunlu kılan alternatifler arasındadır.

Danimarka Vatandaşı Olmak Mümkün mü?

Danimarka vatandaşlığını alabilmek için ülke sınırları içerisinde 8 yıl ikamet etme şartını yerine getirmeniz gerekmektedir. Bunu yaparken her yılın oturma izni çerçevesinde yasal şekilde geçtiğinden emin olmanız önemlidir.

Vatandaşlık alabilmek için kişinin çalışabilir belgesine sahip olması, kendine bir iş bulması, sabıkasının temiz olması temel şartlardandır.

Ülke vatandaşı olan biriyle dünya evine girerek vatandaşlık alınacaksa bu durumda evlilik gerçek olduğu ve uzun süredir devam ettiği de ispat edilen bilgiler arasında olmalıdır.

Ermenistan Vatandaşı Olmak Zor mu?

Birçok ülkeyle kıyaslandığında Ermenistan vatandaşlığını almak çok daha kolaydır çünkü kuralları oldukça esnektir.

Ülke sınırlarında 3 yıl yaşayan kişilerin Ermenice bilmesi ve yasadışı bir suç işlememesi halinde vatandaşlık alabilmesine izin verilmektedir.

Ermenistan’da uzun süre çalışan kişiler de Ermenistan vatandaşlığına onay alabilirler ancak önemli olan banka hesaplarında ciddiye alınabilecek miktarda para olmasıdır.

Ev almak, iş yeri açmak gibi adımlar atıldığında kişinin iş kurması karşılığı olarak vatandaşlık alması mümkün olabilmektedir.

Fransa Vatandaşlık Veren Ülkelerden mi?

Birçok kişinin hayal ettiği ülkelerden biri olan Fransa, vatandaşlık hususunda son derece hassas davranmaktadır.

Vatandaşlık alabilmeniz için öncelikle Fransa’da en az 5 yıl ikamet süresini doldurmanız gerekmektedir. 5 yılı doldurduktan sonra sürekli oturum iznine başvurup 10 yılı tamamlamanız istenmektedir.

10 yılın sonunda kişinin vatandaşlık başvurusunda bulunmasına izin verilmektedir.

Evlilik, ikamet süresini kısaltabilmektedir ancak süre tamamlanmadan Fransa vatandaşlığını alabilmenin mümkünatı bulunmamaktadır.

Nasıl İngiltere Vatandaşı Olunur?

İngiltere, dünya ülkelerinin pek çoğundan talep gören her yıl binlerce kişinin vatandaşlık başvurusunda bulunduğu ülkelerden bir tanesidir.

İngiltere vatandaşlığı için aranan şartlardan ilki 5 yılı ülkede geçirmiş olmaktadır. 5 yıl içerisinde en az 450 gün ve üzerini ülke sınırları içerisinde geçirmiş olmanız önemlidir.

Vatandaşlık başvurusu yaptığınız yıldan 1 yıl öncesinde oturma izni başvurusu yapmış olmanız ve başvuru süresinde kesinlikle oturma iznine sahip olmanız gerekmektedir.

Vatandaşlık için istenen bir sonraki şart ise İngilizce, İskoç’ça ya da Galler’ce dillerinden en az birini çok iyi seviyede konuşuyor olmaktır.

İzlanda Ülkesi Vatandaşlığı Almak

İzlanda vatandaşlarından biri olabilmek için kan bağının etkili olduğunu söylemek mümkündür.

Anneniz ya da babanız İzlanda vatandaşı ise siz de kolaylıkla vatandaşlık alabilirsiniz. Bunun dışında vatandaşlığı elde etmek için evlilik, ikamet, çalışma ve ayrıcalık haklarından da yararlanabilirsiniz.

Özellikle ayrıcalıklı haklarla vatandaşlık elde etmek son derece kolay olmaktadır.

Dünya genelinde herhangi bir alanda en iyi isimlerden biri olursanız İzlanda vatandaşlığı için başvuruda bulunma hakkınız olmaktadır.

Kendinize uygun bir iş bulduğunuzda 3 yıl düzenli olarak çalışır, işten kovulmaz ya da ayrılmazsanız vatandaşlık için şansınız olduğunu bilmelisiniz.

İrlanda Vatandaşlığını Almak İçin Ne Yapmalı?

İrlanda vatandaşlık başvurusunda bulunmayı düşünen kişiler, hangi yöntemin kendileri için en uygun yöntem olduğuna karar vermeliler.

İrlanda kökeniniz varsa ya da ülkenin devlet işlerine girip çalışmayı sürdürüyorsanız vatandaşlık için başvuru hakkınız olabilmektedir. Kanunen vatansız durumdaysanız, İrlandalı biri ile evlenirseniz vatandaşlık için şansınız doğabilmektedir.

Evlilikle vatandaşlıkta en az 5 yıl ikamet ve bu 5 yılın 3 yılı evlilik şartına uymak mecburiyeti bulunmaktadır.

5 yıllık ikametin son 1 yılı içerisinde vatandaşlık başvurusunda bulunmalısınız çünkü ancak bu sayede sürenin lehinize olmasını sağlayabilirsiniz.

İsveç Vatandaşlığını Nasıl Alırım?

İsveç vatandaşı olmak isteyen kişilerin bu haktan yararlanabilmek için doğru adımları atmaları gerekmektedir.

İsveç vatandaşlığı için 5 yıl ülke sınırlarında ikamet etmek, 5 yılın en az 1,5 yıl kadarını çalışmış olarak geçirmeniz gerekmektedir.

Ülkede aktif şekilde kullanılan 3 dilden en az 1 tanesini profesyonel düzeyde kullanabilmeniz de İsveç vatandaşlığı için çok önemlidir. Ayrıca topluma uyum kurslarına katılıp 400 saat kadar ders aldığınızı da belgelemiş olmanız istenmektedir.

İsviçre Vatandaşlığını Kazanmanın Yolları

İsviçre’de vatandaşlık elde etmek için 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Başvuru yapan kişi 3 ayrı yolla başvurularını yapıp ona göre sonuç beklemelidir.

İsviçre vatandaşlığı için evlilik yolunu seçebileceğiniz gibi ayrıca doğum yoluyla vatandaşlığı da düşünebilirsiniz. Bunların dışında vatandaşlık başvuruları ikamete dayandırılmaktadır.

Ülke sınırları içerisinde 12 yıl ikamet ettikten sonra vatandaşlık başvurusunda bulunabilmeniz mümkün olmaktadır.

İtalya Vatandaşlığı İçin Nasıl bir Yol İzlenmeli?

İtalya vatandaşlığını alabilmek için diğer pek çok ülkede geçerli olan kurallar söz konusudur ancak ufak tefek farklılıklar kendini gösterebilmektedir.

İtalya vatandaşlığını alabilmek için kişinin 10 yıl ülke sınırlarında yaşaması, sabıkasının temiz olması, ihtiyaçlarını karşılayabilecek güce sahip olması gerekmektedir. Bunlarla beraber evlilikle de vatandaşlık talebi yapılabilmektedir.

Vatandaşlık başvurusu yaparken evliliğin devam etmesi ve en az 6 aydır evli olunması son derece önemlidir.

İtalya topraklarında dünyaya gelen kişiler otomatik olarak İtalyan kabul edilmektedir. Annesi ya da babası İtalyan olan kişilerin de vatandaşlık için başvuru hakkı bulunmaktadır.

Letonya Vatandaşlığını Almanın Yolları

Letonya vatandaşlarından biri olabilmek için yapmanız gereken ilk iş hangi yöntemlerle vatandaşlık kabul edildiğidir.

Birçok kişi ülke sınırlarında 5 yılı doldurduktan sonra vatandaşlık başvurusunda bulunmaktadır. 5 yılın en fazla 1 yılının yurt dışında geçirilebileceği unutulmamalıdır.

Vatandaşlık alma sürecinde 15 yaşını doldurmuş olmak, temiz bir sabıkaya sahip olmak ve ülke yasalarına göre kabul edilebilir bir kazanç temin etmek vatandaşlığa giden yollardır.

Tüm şartları yerine getiren kişilerin ayrıca Letonya dilini çok iyi konuşması, yazması, kendini iyi şekilde ifade etmesi gerekmektedir.

İspanya Vatandaşlığı Ne Şekilde Alınır?

İspanya vatandaşlığına giden yol yatırımdan geçmektedir. Ülkeye girip vatandaşlık istediğinizi dile getirdiğinizde öncelikle bir ev satın almanız gerektiği söylenir.

Sonrasında eve girip yerleşince oturma izni almanız 1 yılı doldurmanız istenir. 1 yılı doldurduktan sonra 2, 2 olacak şekilde 5 yıla tamamlamanız gerektiği bildirilir.

Arkasından 5 yıl daha uzatmanız ve 10 yılı tamamladıktan sonra vatandaşlık için başvurabileceğiniz söylenir. Bu süreçte ülkenin dilini ve kültürünü çok iyi öğrenmeniz gerektiğini de aklınızdan çıkarmamalısınız.

Polonya Vatandaşlığı Almak

Polonya vatandaşlığının 2 ayrı yol üzerinden alındığı bilinmektedir. Bunlardan ilki evlilik yoluyla almaktır.

Evlilik yoluyla yapılan vatandaşlık başvuruları bölgenin valisi tarafından kontrol edilip değerlendirilmektedir. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra 6 ay içerisinde kişinin vatandaş olup olmayacağını bildirmektedir.

İkinci yöntem ise ikametle vatandaşlık almaktır. İkametle vatandaşlık için başvuru yaptığınızda Cumhurbaşkanlığı inceleme yapmakta, 2 yıla kadar inceleme sürmekte ve sonrasında Polonya vatandaşı olup olmayacağınıza karar vermektedir.

Yapılan görüşmelerde dili kullanım tarzınıza, yazınıza, özgeçmişinize bakılmakta değerlendirmeler buna göre yapılmaktadır.

Romanya Vatandaşı Olmanın Yolu

Romanya vatandaşlığını almanın yollarını merak eden kişiler özellikle kan bağının süreci çok kolaylaştırdığını bilmeliler. Ayrıca Romanya vatandaşlığı alabilmek için evliliğin, ülke sınırlarında çocuk doğurmanın, uzun süreli işte çalışmanın da çok avantajı olmaktadır.

Kişi, vatandaşlık başvurusu yaparken dil konusunda geliştiğinden, çalışmalarının ve para durumunun yeterli olduğundan emin olmalıdır.

Evlilikle yapılacaksa bu durumda evliliğin devam edilmesi gerektiği de iyi bilinmelidir.

Norveç Vatandaşı Olmak İçin Ne Yapmalı?

En sevilen ülkeler listesinde ilk sıralarda yer alan Norveç hem doğal güzellikleri hem de gelişmişlik seviyesi ile oldukça önemli bir ülkedir.

Popülerliğiyle beraber vatandaşlık talebi de bir hayli fazla olan Norveç,  belli başlı şartlar dâhilinde vatandaşlığa onay vermektedir.

Norveç vatandaşı olabilmek için yetkili kuruma başvurmalı, gerekli evrakları teslim etmelisiniz. Süreçte hangi yol üzerinden vatandaşlık başvurusunda bulunacağınızdan emin olmalısınız.

Doğum yolu, kan bağı, ikamet süresi, uluslararası başarı, evlilik gibi pek çok yöntemle Norveç vatandaşı olabilirsiniz.

Ukrayna Vatandaşı Olmak İstiyorum

Ukrayna vatandaşı olmak istiyorum diyen pek çok kişi vatandaşlığı alabilmek için gerekli şartları merak etmektedir. Ukrayna doğum, yaşam, evlilik, aile bağları, çalışma gibi alanlarla vatandaşlık vermektedir.

Ukrayna vatandaşı olmak isteyen birinin vatandaş olabilmesi için Ukrayna anayasasını kabul etmesi, toplumlu uyum olması, dil bilmesi, yaşam giderlerini karşılayabilecek kadar para sahibi olması gerekmektedir. Bu şartlar sağlandığında başvuru yapılabilmekte ve inceleme süreci başlamaktadır.

Dilekçe, fotoğraf, pasaport, evlilik belgesi, göçme hakkı belgesi, oturma izni ve çalışma izni belgesi Ukrayna vatandaşlığı sürecinde gerekli olacak belgeler olarak bilinmektedir.

Arnavutluk Vatandaşlığına Geçiş

Kökene dayalı vatandaşlık dendiği zaman ilk akla gelen ülkelerden biri de Arnavutluk’tur.

Arnavutluk vatandaşı olmak isterseniz 3 kuşağa kadar akrabalık belgesi bulmanız yeterlidir. 3 kuşak büyüklerinize kadar vatandaşlık başvurularını gerçekleştirmeniz mümkündür.

3 ila 6 ay arasında sonuçlanan Arnavutluk vatandaşlık başvurusu kısa sürede onaylanma ya da reddetme sonucunu öğrenmenizi sağlamaktadır.

Arnavutluk vatandaşlığı için kısa süreli bir evrak dosyalama aşamasından sonra başvurunuzu yapıp sonucu bekleyebilmeniz mümkündür.

Avusturya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Avusturya vatandaşlığı, dünya genelinde popüler olan vatandaşlıklardan bir tanesidir.

Kişi Avusturya vatandaşı olmak istediği zaman 10 yılık ikamet süresini doldurmalı ve bu 10 yılın 5 yılını ülkede geçirmelisiniz.

Kan bağı ile vatandaşlık yanı sıra bir de ülkede doğan ve henüz 18 yaşını geçmemiş olan kişiler de Avusturya vatandaşlığı alabilmektedir.

Vatandaşlığı alabilmenin bir başka yolu da meslektir. Uluslararası platformlarda başarılı bir mesleğe sahipseniz vatandaşlık için başvurmaya hakkınız olduğunu bilmelisiniz.

Avusturya vatandaşlığı başvurunuz mesleğinizde başarılıysanız kısa sürede onay alabilecek bir başvuru olacaktır.

En fazla birkaç ay içerisinde incelemeler başlatılacak ve vatandaşlık başvuru sonuçları tarafınıza bildirilmiş olacaktır.

Vatandaşlık Veren Kuzey Amerika Ülkeleri

Kuzey Amerika ülkeleri arasında yer alan ve birçok kişi tarafından ziyaret edilen ülkeler vatandaşlık konusunda da alternatif olabilmektedirler.

Vatandaşlık veren ülkeler kendi kayıtlarına geçmeniz konusunda gerekli adımları atmanıza yardımcı olmaktadır.

Kuzey Amerika ülkeleri arasında yer alan Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Amerika Birleşik Devletleri, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Jamaika en çok talep gören ülkeler olarak bilinmektedir. Bunlarla beraber Kanada ve Meksika da talebin yoğun olduğu ülkelerdendir.

Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık Veriyor mu?

Amerika vatandaşlığı almak pek çok ülkeden çok daha zor olduğu için vatandaşlık başvurularının büyük bir kısmı reddedilmektedir.

Amerika Birleşik Devleti vatandaşı olmak isteyen kişiler bunun için doğru adımları öğrenip ona göre hareket etmek durumundadırlar.

Amerika topraklarında dünyaya gelmiş anne ve babaya sahipseniz vatandaşlık için hak elde etmiş olursunuz.

1952 ila 1986 yılları arasında ABD’de dünyaya gelmişseniz ebeveynlerinizden biri ABD vatandaşı ise vatandaşlık elde edebilirsiniz. Bunlarla beraber doğum söz konusu olsa dahi ülke sınırları içerisinde en az 5 yıl ikamet etme zorunluluğu olduğu da unutulmamalıdır.

ABD vatandaşlığı için gerekli şartlardan biri de yeşil karttır. Yeşil kart aldıktan sonra bu şekilde 5 yıl yaşamış olmanız, 18 yaşını doldurmanız icap etmektedir.

Amerikan vatandaşlığında diğer kıstaslar; dil bilmek, iyi ahlaklı olmak, Amerikan tarihi hakkında detay sahibi olmaktır.

Meksika Vatandaşlığı Almak

Meksika vatandaşlığının birçok ülkeye kıyasla daha çok talep edildiği bilinmektedir.

Zorlu koşullar altında kazanılabilecek bir vatandaşlık olsa da birçok kişi vatandaşlık haklarından sonuna kadar yararlanmayı umut etmektedir. Başvuruların her geçen yıl arttığı Meksika’da birtakım şartlar sunulmaktadır.

Birkaç sorudan oluşan sınavı geçmek, kendini ifade edecek kadar İspanyolca bilmek, ülke tarihini eksiksiz şekilde öğrenmek bunlardan yalnızca birkaçıdır.

Meksika vatandaşlığı için başvuruda bulunduğunuzda en az 1 yıllık bir sürece dâhil olduğunuzu bilmelisiniz. Bu 1 yıl içerisinde kendinizi geliştirmeli, evrakları hazırlamalı, hangi yolla Meksika vatandaşı olmak istiyorsanız onu belirlemelisiniz.

Kanada Vatandaşlığı Nasıl Elde Edilir?

Kanada vatandaşlığı birçok kişinin hayalini kurduğu vatandaşlıklardan biridir.

Kriterleri son derce ağır olan bu ülkenin dikkate aldığı bazı kıstaslar bulunmaktadır. Bunlar arasında oturma süresini doldurup doldurmadığınız, Kanada’da yaşarken herhangi bir suça karışıp karışmadığınız, gelirinizin yeterli olması, gelir vergisi beyanı, Kanada’yı ne kadar iyi tanıyıp tanımadığınız yer almaktadır.

Kanada vatandaşlığı için bu şartları yerine getirip uygun yöntemle başvuru yapmalısınız.

Kanada vatandaşlığını anne ya da baba ile alabilirken ayrıca evlilikle de alabilmek mümkündür.

6 yıllık ikamet süresini dolduran ve bu süre içerisinde 4 kez vergi yükümlülüklerini yerine getiren kişiler vatandaşlık başvurusunda bulunabilmektedirler.

Dominik Cumhuriyeti Vatandaşlık Veriyor mu?

Son dönemlerde popülaritesini oldukça arttıran Dominik Cumhuriyeti, dünyanın pek çok ülkesinden misafir ağırlamakta, vatandaşlık talebi almaktadır.

Doğal güzellikleri ile gören herkesin hayranlığını kazanan ülke vatandaşlık başvurularına oldukça sıcak bakmaktadır. En kolay kabul ettiği vatandaşlık yöntemi ise yatırımdır.

Henüz gelişmiş bir ülke sayılamadığı için Dominik Cumhuriyeti yatırıma ihtiyaç duymaktadır.

Yatırım dışında ülkede doğan kişiler ve yöre halkından herhangi biriyle evlenenler de vatandaşlık hakkı elde etmektedirler.

Vatandaşlık Veren Güney Amerika

Güney Amerika her zaman popüler olan ülkelere ev sahipliği yapmakta, vatandaşlık için birbirinden farklı ülke seçeneği bulundurmaktadır.

Vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyen kişiler; Arjantin, Brezilya, Şili ve Uruguay gibi ülkeleri tercih etmektedir.

Kıtada yer alan ülkeler arasından Ekvador, Peru, Venezuela da sık sık vatandaşlık veren ülkelerdendir.

Arjantin Vatandaşlığı Almanın Yolu

Arjantin vatandaşlarından biri olabilmenin en temel yolu ülkede uzun süre ikamet etmektir.

Ülkenin kalkınmasını sağlayacak şekilde çalışan, uzun süre burada hizmet veren, yaşamını idame ettiren kişiler vatandaşlığı kolaylıkla alabilmektedirler.

En az 2 yıldır oturan kişinin ayrıca yatırım ya da iş kurma şansının olması vatandaşlığı almasını çok daha kolay bir hale getirmektedir.

Evlenerek Arjantin vatandaşı olmak isterseniz bu durumda evliliğin gerçek olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir.

Ne kadar gerçek bir evlilik yapar, eşinizle aynı evi paylaşırsanız vatandaşlığı alma ihtimaliniz de o kadar artacaktır. Bununla beraber dile hâkim olmanız, geliri iyi olan bir işte çalışmanız, uyumlu bir vatandaş profili sergilemeniz büyük önem taşımaktadır.

Brezilya Vatandaşlığı Almak İçin Ne Yapmalı?

Brezilya vatandaşlığını alabilmeniz için Brezilya vatandaşı ile evlenmeniz gerekmektedir. Bunun dışında sonradan kazanılan vatandaşlığı almak oldukça zordur.

Brezilya’da doğan ve farklı bir ülkede uzun süre yaşamış olan kişiler de vatandaşlık alabilmektedirler.

Uzun süre ülkede ikamet eden sonrasında evlilik gerçekleştiren kişiler vatandaşlığı almak için çok daha kolay adım atabilmektedirler. Aksi halde vatandaşlığı almanın en zor olduğu ülkelerden biri de Brezilya’dır.

Şili Vatandaşlığı Almak

Vatandaşlığı en değerli ülkeler listesinde 38. sırada yer alan Şili, yabancı ülkelerden yapılan vatandaşlık başvurularını kabul etmektedir.

Şili’ye gidip vatandaş olmak isterseniz bu durumda başvuru süreci de onaylanma dönemi de oldukça kolay geçecektir.

Şili vatandaşlığı için başvuru yapıldıktan sonra evliliğin, yatırımın, ikamet süresinin ve ülkede kurallara uymanın avantajlı olduğunu bilmelisiniz. Vatandaşlık için en net yolsa yatırım yapmaktır.

Ülkede iş yeri açıp Şili vatandaşlarına istihdam sağlarsanız vatandaşlığı alma şansınızı ciddi anlamda yükseltebilirsiniz.

Uruguay Vatandaşlığı Almak Zor mu?

Uruguay vatandaşlığına adım atarken yapmanız gereken ilk iş ülkede çalışmaktır.

Çalışırken size verilen geçici kimlik ülkede ne gibi işler yaptığınızı takip etmek adına oldukça önemlidir. Bu süreç içerisinde 6 ay ila 1 yıl gibi bir süreçte hem incelemeler yapılmakta hem de nasıl bir vatandaş olduğunuz izlenmektedir.

Dili kullanımınız, kendinize ve ailenize bakmanız, toplum kurallarına uymanız herhangi bir sorun teşkil etmediğinde Uruguay vatandaşlığını almanız oldukça kolaydır.

Ekvador Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Doğum yoluyla vatandaşlığa izin vermeyen nadir ülkelerden biri olan Ekvador, vatandaşlık için yalnızca tek bir yol sunmaktadır.

En az 10 yıldır ülke sınırları içerisinde yaşayan ve ülke adına iyi işler başaran kişiler vatandaşlık alabilme hakkına sahiptirler.

Vatandaşlık alabilmek adına doğru bir yol izlemek isterseniz uzun süreli ve iyi gelir elde etmenizi sağlayan bir iş bulmalı Ekvador’a taşınıp 10 yılın tamamlanmasını beklemelisiniz.

Vatandaşlık Veren Okyanusya(Avustralya) Ülkeleri

Avustralya ülkeleri olarak da bilinen Okyanusya ülkeleri vatandaşlık başvurularında ön planda olan ülkeler değildir.

Vatandaşlık başvurusu yapmayı düşünen kişiler istedikleri ülkenin şartlarına bakıp vatandaşlık için ne gibi şartlar sunduklarına dikkat etmeliler.

Şartlara uyum sağladıktan sonra vatandaşlık almak tahmin edilenden çok daha kolay olacaktır.

Okyanusya ülkeleri dendiği zaman en çok vatandaşlık talebi görenlerin Avustralya ve Yeni Zelanda olduğu bilinmektedir.

Avustralya Vatandaşlığı Almak Mümkün mü?

Avustralya sınırları içerisinde en az 4 yıl ikamet eden kişiler, vatandaşlık alma konusunda pek zorluk yaşamazlar ancak doğru olan adımları da atmış olmaları gerekir.

Vatandaşlığı alabilmek için alabilmek için İngilizce dil seviyenizin çok iyi olması, işinizin gerçekten iyi bir gelirinin olması önemlidir. Ayrıca bulaşıcı bir hastalığınızın olmamasına ve başkalarına muhtaç olmamanıza da dikkat edilmektedir.

Avustralya vatandaşlığı için süreyi doldurup başvur yaptığınızda sonradan kazanılan vatandaşlık hakkı elde edebilmeniz mümkündür.

Yeni Zelanda Vatandaşlığı Başvurusu

İngilizce dil şartı sunarak sınava girmenizi isteyen Yeni Zelanda vatandaşlık için zorlayıcı bir mülakat düzenlemektedir.

Başvuru yaparken en az 5 yıl Yeni Zelanda’da kalmış olmanıza, evliyseniz gerçek bir evlilik yapmış olmanıza dikkat etmektedir.

Siciliniz temizse, sağlığınız yerindeyse ve ülke tarihi hakkında geniş bir bilgiye sahipseniz Yeni Zelanda vatandaşlığı başvurusunu rahatlıkla yapabilirsiniz.

Adım Yiğit. Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Dünya'yı gezmeyi ve yeni ülkeler keşfetmeyi seviyorum. Yurt dışından vize ve vatandaşlık almak isteyenler için yararlı paylaşımlar yapmaya çalışıyor, bilgilerimi vatandaslikvize.com takipçileriyle paylaşıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Hangi Ülkeler Vatandaşlık Verir? Vatandaşlık Veren Ülkeler 2020 Güncel Liste için yorumda bulun

    Vatandaşlık Veren Ülkeler 2020 Güncel Liste için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Vatandaşlık Veren Ülkeler 2020 Güncel Liste için ilk yorumu yapabilirsin.