Lüksemburg Oturma İzni Nasıl Alınır?

Lüksemburg oturma izni nasıl alınır, oturma izni ile ülkede ne kadar kalınır soruları sıklıkla merak edilmektedir.

Lüksemburg’a taşınmak ve burada yeni bir hayat kurmak niyetinde olanlar oturma izni alabilmek için nasıl adım atılması gerektiğini de öğrenmek durumdadır.

Ülke içerisine adım atarken gerekli belgeler, ikamet ederken yapılması gerekenler gibi pek çok ayrıntıya sahip olabilmek gerekmektedir.

Lüksemburg son dönemlerde pek çok dünya vatandaşı tarafından tercih edilmektedir.

Hem turistik seyahatler için hem de daha uzun süreli ikametler için ülkeyi ziyaret eden kişi sayısı artmaktadır.

Schengen ülkelerinden biri olduğu için popülerliği yüksek olan Lüksemburg birçok konuda görülmeye, yaşanmaya değerdir.

Lüksemburg Oturma İzni Veriyor mu?

Schengen vizesi ülkelerinden biri olan Lüksemburg bu vize ile ziyaretçilerine çok geniş imkânlar tanımaktadır.

Türkiye’den gelirken Schengen vizesi özellikleri ile gelirseniz ülkede 3 ay boyunca dilediğiniz gibi seyahat etme, çalışma hakkına sahip olabilirsiniz.

Bugün pek çok kişi kalıcı oturma izni için başvuru yapmadan önce vizenin sunmuş olduğu 3 aylık periyodu kullanmaktadır.

3 ay içerisinde çalışmak, ülkeyi tanımak, yaşam koşullarına hâkim olmak mümkündür. Sonrasında daha uzun kalıp kalmayacağınıza karar verebilir, dilediğiniz gibi ikamet edebilirsiniz.

Lüksemburg 3 aylık vizenin arkasından oturma izni almak isteyenlere izin vermektedir. Belli şartları yerine getirmeniz halinde izni almanız çok da zor olmamaktadır.

Lüksemburg Oturma İzni Nasıl Alınır?

Lüksemburg’da iş olanaklarına kısaca göz gezdirdiğiniz zaman size hitap eden iş seçenekleri olduğunu görebilirsiniz. Bu konuda herhangi bir adım atmak istediğiniz zaman oturma izni ve çalışma izni konusunda rahatça harekete geçebilirsiniz.

Lüksemburg oturma izni için öncelikle istenen temel şartlara hâkim olmalısınız.

Şartlar yerine getirildiği zaman evraklar ve prosedür işlemlerine göz gezdirmelisiniz. Bundan sonraki aşamada kolay şekilde oturma izni alabilir, hareket edebilirsiniz.

Lüksemburg oturma izni için başvurunuzu yaparken belgelerinizi doğru ve eksiksiz şekilde teslim ettiğinizden emin olmalısınız.

Herhangi bir eksik çıkması halinde başvurunuzun reddedilme ihtimali oldukça yüksektir.

Lüksemburg Oturma İzni Kimlere Verilir?

Lüksemburg çalışma izni ile oturma izni 2008 yılında tek bir belge altında bir araya getirilmiş ve autorisation de séjour olarak anılmaya başlanmıştır.

Bu belgeye dayalı olarak ülkeye giren üçüncü dünya ülkesi vatandaşlarının bir kısmına oturma izni kolaylıkla verilebilmektedir.

Çalışan işçi, iş yeri açma niyeti olan yatırımcı, evlilikle gelen kişi, öğrenci, sağlık tedavisi görmek isteyen kişi, araştırmacı, sporcu olan kişiler kolaylıkla izin alabilmektedirler.

Bunun dışında çalışan transferi, bağımsız işçi gibi ara başlıklar altında da kişilere özel oturma izinleri sunulabilmektedir.

18 yaşından büyük olan ve kendi ayakları üzerinde durabilen kişiler için oturma izni prosedürleri az çok benzerdir. Bu noktada esas olan kişinin kendine ve ailesine bakabilecek kadar para kazanabilmesidir.

Lüksemburg pahalı mı orada kolay yaşanır mı gibi endişeleriniz varsa bunu oturma izni ile kolayca deneyimleyebilirsiniz.

Yatırımcılar İçin Oturma İzni Nasıl Alınır?

Lüksemburg yatırım için doğru tercihlerden biri olabilir ancak bu noktada ne kadar yatırım yapılacağı, hangi alanda sunulacağı büyük önem taşımaktadır.

Yatırımcı olarak oturma izni alacaksanız öncelikle projenizin onay alması gerekmektedir.

Onay alan projenin arkasından birtakım prosedürlerin gerçekleştirilmesi istenmektedir.

Yatırımla oturma izni almak isteyen kişi 3 aylık sürenin sonuna gelmeden başvurusunu yapmak durumundadır.

Başvuru esnasında teslim etmesi gereken evrakları teslim etmeli ve arkasından yatırım şartlarını ona göre planlamalıdır.

Yatırımcılar İçin Lüksemburg Oturma İzni Ne Kadarlıktır?

Yatırım yaparak Lüksemburg’a gelmek ve oturma izni almak en hızlı seçenektir. Bunun yanında kişiler sürecin ilk etapta yalnızca 3 yıllık olduğunu unutmamalıdır.

3 yılın ardından yatırım sonucu değerlendirilecek ve ne kadar kar zarar elde edildiği göz önünde bulundurulacaktır.

Oturma izninin süresinin devam etmesi bu 3 yıllık bilançoya göre belirlenecektir.

Kişi, yatırımını olumlu şekilde geliştirmiş ise bu durumda bir 3 yıl daha uzatma şansı elde edebilecektir.

5 yılı dolduran kişiler oturma izni konusunda daha rahat olabilmekte her yıl yenilemek yerine 5 yılda bir kez yenilemeye başlamaktadır.

Yatırım yoluyla oturma izni konusunda denetimlerin sıkı yapıldığını aklınızda bulundurmalısınız.

12 aylık kontrollerde yatırım hususunda herhangi bir usulsüzlük tespit edilirse bu durumda oturma izni geri alınabilmektedir.

Lüksemburg Uzun Süreli Oturma İzni Nasıl Alınır?

Lüksemburg’da ilk önce kısa süreli oturma izni verilmektedir. Geçici oturma izni olarak da bilinen bu izinin arkasından kişilerin daha uzun kalmak istemeleri mümkün olabilmektedir. Bu durum 5 yıl ile ölçülmektedir.

5 yıl içerisinde geçici oturma iznine sahip olan ve tüm kurallara harfiyen uyan kişiler uzun süreli oturma izni alabilmektedir. Bu noktada ülke bütünlüğünü bozacak herhangi bir suç işlenmemesi, çevreye karşı duyarlı olunması, çalışma hayatında aksilik çıkarılmaması gibi konu başlıklarına dikkat edilmektedir.

5 yılın sonunda daha uzun süre kalmak isteyen kişiler uzun vadeli ikamet statüsü elde etmiş olurlar. Bunun için başvuru yapmaları ve yeniden evrak düzenleyerek bilgilerini tazelemeleri istenmektedir.

Lüksemburg Oturma İzni İçin Gerekli Belgeler

Lüksemburg ev kiralarından iş sahalarına kadar yaşam kalitesi ile sürekli göz önünde olan ülkelerden biridir. Bu nedenle oturma izni almak isteyen kişilerin hemen her biri evraklarını teslime dip başvurularını yapmakta ve oturma iznini almaktadır.

Oturma izni için gerekli evrakların başında pasaport, kimlik ve evlilik cüzdanı fotokopisi yer almaktadır. Bunlarla beraber kişinin yatırım yoluyla oturma izni başvurusu varsa banka dokümanı, şirket bilgileri, imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi de istenmektedir.

Kişinin ikamet edeceği yerin detaylı ikametgâh bilgileri, sağlık raporu ve adli sicil kaydı da teslim edilmesi gereken evraklar arasında bulunmaktadır. Özellikle adli sicil kaydının noter tasdikli olması gerektiği unutulmamalıdır.

Lüksemburg Oturma İzni İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Lüksemburg oturma izni için başvuru yapılacak adresi bilmek büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bu sayede kişi birçok adres arasında koşuşturmak yerine bilinçli şekilde gidip randevusunu alacak, evraklarını teslim edecek ve arkasından onayını alabilecektir.

Oturma izni için başvuru yapmanız gereken ilk yer Dışişleri Bakanlığı Göçmenlik Müdürlüğü adresidir. Burada yetkili olan hemen herkes göçmenlik işlemleri ile ilgilenmekte ve oturma izninden çalışma iznine kadar her konuda yardımcı olmaktadır.

Lüksemburg Oturma İzni İçin Ne Zaman Başvuru Yapılmalı?

Lüksemburg oturma izni için başvuru yaptığınızda kısa süre içerisinde onay alabilirsiniz. Bu süre daha çok inceleme ile geçmektedir.

Özellikle yatırım yapacaksanız sürecin birkaç ay kadar sürebilme ihtimali olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

Oturma izni için başvurunuzu yaparken vizenizin 3 aylık süresinin dolmamasına özen göstermelisiniz. Son 1 ay kala başvurularınızı yapıp beklemeniz çok daha güvenli olacaktır.

Lüksemburg Oturma İzni Başvurusu Vekâletle Yapılır mı?

Lüksemburg oturma izni için gerekli işlemleri yapacak vaktiniz yoksa vekâletle çalışan firmalarla anlaşabilirsiniz.

Aracı firma sizin için evraklarınızı toparlayacak, randevu alacak, süreci daha kolay bir hale getirecektir. Bunun yanında başvuruyu yaparken sizin de orada bulunmanız büyük bir avantaj sağladığını unutmamalısınız.

Yetkililerle bizzat görüşmeniz, iyi bir izlenim yaratmanız açısından olumlu bir etki uyandıracaktır.

Adım Yiğit. Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Dünya'yı gezmeyi ve yeni ülkeler keşfetmeyi seviyorum. Yurt dışından vize ve vatandaşlık almak isteyenler için yararlı paylaşımlar yapmaya çalışıyor, bilgilerimi vatandaslikvize.com takipçileriyle paylaşıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Bahar Güler dedi ki:

    Geçen yıl Lüksemburg’a gittim ve çok beğendim. Yazılımcıyım ve bilgisayardan çalışıyorum. Gidip Lüksemburg’a yerleşmek istiyorum. Oturum izni almadan giriş çıkış yapıp kalabilir miyim? Ya da oturum izni almak zor mu?

  2. Selahattin dedi ki:

    Merhaba lüksemburg çok güzel ailemi oraya gütürüp calışmak istiyurum