Ermenistan Oturma İzni Nasıl Alınır?

Ermenistan oturma izni birçok kişi tarafından merak edilen ve değerlendirilmesi düşünülen izinlerden biridir. Özellikle ülke sınırları içerisinde eğitim almayı düşünen ya da çalışma planı olan kişiler Ermenistan oturma izni ile istediklerini çok daha kolay şekilde gerçekleştirebilmektedirler.

Ermenistan oturma izni temin edebilmek için birtakım prosedürleri yerine getirmek gerekmektedir.

Yasal olarak ülkeye girmeye, ikamet etmeye hak kazandıktan sonra Ermenistan’da oturmanın herhangi bir zorluğu kalmamaktadır. Ermenistan sınırları içerisinde size tanınan haklardan yararlanmak, yaşamı idame ettirmek çok büyük bir sıkıntı olmayacaktır.

Ermenistan Oturma İzni Veriyor mu?

Ermenistan’a yerleşmek istiyorum diyen kişiler bunu nasıl başarabileceklerini detaylıca öğrenmek durumundadırlar. Birçok ülkeyle kıyaslandığında Ermenistan’da oturmak ve uzun süre orada kalmak biraz daha zor olabilmektedir. Özellikle ne amaçla gittiğiniz belli olmadığında ülkeye girmeniz de uzun süre kalmanız da mümkün olmamaktadır.

Ermenistan oturma izninden ziyade daha çok kart ile işlem yapmaktadır. Ülkeye giren yabancılara bir evrak yerine geçen kart vermekte ve ikamet ettikleri süre boyunca bu kartı yanlarında taşımaları gerektiğini dile getirmektedir.

Kısa ya da uzun süre kalmaya hak kazanan kişiler bu kartın sahipleridir. Süreleri dolana kadar kartı almaları ve sona erdiğinde de ülkeden ayrılmaları gerekmektedir.

Ermenistan Oturma İzni Türleri

Ermenistan’da oturma izni almak isterseniz bunun için önce hangi oturma iznine başvuru yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir.

Oturma izni alabilmeniz için kaşınıza 3 ayrı aşama çıkarılmaktadır. Bu 3 aşamadan hangisi size hitap ediyorsa onu seçmeli ve ona göre başvurunuzu yapmalısınız.

Ermenistan oturma izinleri arasında en çok kullanılan geçici oturma iznidir. Ülkeye kısa süreliğine gelen kişiler tarafından kullanılmaktadır. Sonrasında kullanılan oturma izni ise kalıcı oturma iznidir.

Kalıcı oturma izni gezmek için gelenlerden ziyade çalışmak için gelenler tarafından kullanılmaktadır. Özel oturma izni ise kalıcı oturma izninden daha uzun süre kalmayı umanların iznidir. Her bir oturma izni için özel kart çıkarılmakta ve kişi ona göre oturma iznine devam etmektedir.

Ermenistan Geçici Oturma İzni

Ermenistan geçici oturma izni en sık tercih edilen oturma izinlerinden bir tanesidir. Oturma iznini başarılı şekilde alabilmek için başvurunuzu yapıp ücretini yatırmanız yeterli olmaktadır.

Ermenistan geçici oturma izni yaklaşık 30 günlüktür. 30 gün içerisinde ülke sınırlarında dilediğiniz kadar ikamet edebilmenize yardımcı olan bir karttır.

Geçici oturma iznini almak isterseniz ülkeye girişinizde geçerli bir neden sunmak durumundasınız. Eğitim, çalışma gibi nedenler izni almanız için yardımcı olmaktadır. Özellikle çalışma yoluyla geçici oturma izni alacak olan kişiler yatırım endeksli adım atabilirler.

Ermenistan Geçici Oturma İzni Uzatılabilir mi?

Geçici oturma izni uzatılabilir mi sorusu da en az oturma izninin kendi kadar sık sorulmaktadır. Ermenistan’da ikamet etmek isteyen kişiler önce geçici oturma izni kartını alırlar ancak daha sonra 30 günün az geldiğine karar verebilirler.

Sık yaşanan bu durum nedeniyle yapılan değişimle 30 günlük geçici oturma iznini 1 yıla kadar uzatma şansınız bulunmaktadır. 1 yıllık oturma izni sonrasında ülkede daha uzun süre kalmak niyetinde olursanız bu durumda süre dolunda kalıcı oturma izni için başvuru yapmanız gerekmektedir.

Ermenistan Kalıcı Oturma İzni

Ermenistan kalıcı oturma izni konusunda tahmin edilenden daha fazla talep görmektedir. Ülkede bir süre daha kalmak isteyen pek çok kişi kalıcı oturma izni başvurusunda bulunmaktadır.

Kalıcı oturma izni için 1 yıllık geçici oturma iznini sonlandırmak gerekmektedir. Sonrasında kalıcı oturma izni için başvuruda bulunmak ve süreyi istenildiği şekilde değerlendirmek mümkün olmaktadır.

Kalıcı oturma izni aynı zamanda uzun vadeli oturma izni olarak bilinmektedir. Uzun vadeli oturma izni için yatırım yapmak en mantıklı yoldur. Ülke içinde evlenmek ve yatırım yapmak en çok kesinlik kazandıran başvuru yollarıdır.

Ermenistan Kalıcı Oturma Uzatılabilir mi?

Uzun süreli oturma uzatılabilir mi sorusu Ermenistan’a giden birçok kişinin merak ettiği sorulardandır. Ülkeye gittiğinizde daha uzun kalma kararı alırsanız uzun süreli ikameti de uzatma şansı yakalayabilirsiniz.

Size bu konuda tanınan süre 5 yıldır. Kalıcı oturma izni kartını alan kişiler 5 yıla kadar ülkeye yerleşebilmektedirler. Sonrasında ise kalıcı olmanın ardından ya özel bir başvuru yapmak ya da vatandaşlık için geçiş hakkını değerlendirmek gerekmektedir.

Her ne kadar kalıcı oturma izni almak zor gibi görünse de başvuruları doğru şekilde yaptığınızda hak kazanabilmeniz mümkün olmaktadır.

Ermenistan Özel Oturma İzni

Ermenistan’a seyahat planı olan ve uzun süre kalmayı düşünen kişiler öncelikle geçici ya da uzun süreli oturma iznini alabilirler. Daha da uzun süre kalmayı umanlar ise özel pasaport kart ismi verilen özel oturma iznini almak durumundadırlar.

Özel oturma izni çok uzun süre kalmaya ve vatandaşlık için başvurmaya yardımcı olan bir karttır. Birçok kişi özel oturma izni başvurusundan sonra uzun süre ülkede yaşayabilmektedir.

Oturma izninizi özel olarak alırsanız uzatma şansınız da bulunmaktadır. Diğer oturma izinlerine kıyasla bu oturma izninde 10 yıl kadar uzatma şansınız olduğunu bilmelisiniz.

10 yıl sonrasında tercihinize göre ülkede ne yapacağınıza karar verebilir ister kalmayı sürdürür ister kendi ülkenize dönüş yapabilirsiniz.

Ermenistan Oturma İzni Ücretleri

Oturma izni ücreti dendiği zaman akla çok uçuk rakamlar gelebilir ancak Ermenistan için aynı şey geçerli değildir. Ermenistan oturma iznini en az geçici olacak şekilde temin edebilmeniz mümkündür.

Geçici oturma izni ücreti ülkenin kendi para birimi ile 105.000 AMD, Amerikan dolarıyla 221 dolar civarında olmaktadır.

Kalıcı oturma izni ücreti 140.000 AMD iken Amerikan dolarıyla 295 dolar olabilmektedir. Özel pasaportla oturma izni almak isteyen kişiler ise bu durumda 150.000 AMD ödemek durumundadır.

315 Amerikan dolarına hitap eden bu ücret, başvuru yaptığınız yılda değişiklik gösterebilir. Başvuru yaptığınız sürede muhakkak fiyat kontrollerini yapmanız gerekmektedir.

Ermenistan Oturma İzninden Ailelere Yararlanabilir mi?

Ermenistan vizesi kadar sık araştırılan oturma izni konusu ailelerde de farklılıklar gösterebilmektedir.

Alacağınız oturma izni kartı nasıl olursa olsun 1.derece akrabalarınızın da bu oturma izninden yararlanabileceğini bilmelisiniz. Siz oturma izni aldıktan sonra aileniz de rahatlıkla izin alabilmektedir.

Geçici oturma izni için eş, ebeveyn, oğul ya da kız çocuk yararlanabilmektedir. Geçici oturma izninde kabul edilmeyen ancak kalıcı oturma izninde kabul edilen akrabalar bulunduğu unutulmamalıdır. Kalıcı oturma izni aldığınız zaman büyükanneniz, torununuz, kardeşiniz de bu haktan yararlanabilmektedir.

Kişi özel pasaportla oturma izni alırsa bu durumda ailesi de 3 yıl ikamet ettikten sonra daimi oturma izni almaya hak kazanabilmektedir.

Ermenistan Oturma İzni İçin Gerekli Evraklar

Oturma izni için gerekli evraklar arasında karşınıza ilk çıkacak pasaporttur. Pasaport dışında pasaportunuzun Ermenice tercümesi de mutlaka teslim edilmelidir.

Tercümenizin noter onaylı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Pasaportun dışında 3 adet fotoğraf, oturma izni başvuru formu, sabıka kaydı ve sağlık raporu da muhakkak teslim edilmesi gerekenler arasındadır.

Oturma izni için hangi belgeler gerekir sorusuna verilecek bir cevap da ücret dekontudur. Dekontu dosyada bulundurmamanız sıkıntı yaşamanıza neden olabilir.

Adım Yiğit. Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Dünya'yı gezmeyi ve yeni ülkeler keşfetmeyi seviyorum. Yurt dışından vize ve vatandaşlık almak isteyenler için yararlı paylaşımlar yapmaya çalışıyor, bilgilerimi vatandaslikvize.com takipçileriyle paylaşıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Ermenistan Oturma İzni Nasıl Alınır? Ermenistan Oturma İzni Nasıl Alınır? için yorumda bulun

    Ermenistan Oturma İzni Nasıl Alınır? için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ermenistan Oturma İzni Nasıl Alınır? için ilk yorumu yapabilirsin.