Karadağ Oturma İzni Nasıl Alınır?

Karadağ oturma izni nasıl alınır sorusu sık sık sorulan sorulardandır. Ülke sınırları içerisine birbirinden farklı pek çok nedenle gelen binlerce kişiden bahsetmek mümkündür.

Kimi yalnızca gezinmek amacıyla gelirken kimilerinin iş için ülkeye giriş yaptığı bilinmektedir. Dolayısıyla birçok farklı nedenle Karadağ seyahatleri yapılmakta, kişiler ülkede daha uzun süreli kalmayı isteyebilmektedir.

Karadağ’da uzun süreli kalma durumu söz konusu olduğunda zaman kaybetmeden oturma izni alınması gerekmektedir çünkü seyahatler son bulduğunda ülkede yasal olarak kalabilmenizin tek yolu budur.

Yasal işlemler yapılmadan kalınmaya çalışıldığında ülkede kaçak olarak görünmeniz sorunlara neden olabilmektedir.

Karadağ Oturma İzni

Balkanların incisi Karadağ için birçok kişinin oturma izni başvurusunda bulunduğu bilinmektedir.

Karadağ’da oturmak isteyen hemen herkes başvurularını doğru ve eksiksiz şekilde yaptığında süreç çok kolay şekilde sonuçlanmaktadır. Oturma izni almak ve buna bağlı olarak ülkede yasal yollarla ikamet etmek isterseniz önce hangi yolla başvuru yapacağınıza karar vermelisiniz.

Ülkede ne için bulunduğunuzu doğru şekilde izah ederseniz yetkili kurumun size oturma izni vermesi çok daha kolay olacaktır.

Karadağ vatandaşlık 2019 yılında sık konuşulan başlıklar arasında yer almaktadır. Dolayısıyla vatandaşlığa giden yol için de oturma iznine sahip olmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Oturma izni hem ülkede uzun süre kalmayı hem de vatandaşlık almayı sağlayan yasal yoldur.

Karadağ Oturma İzni Nasıl Alınır?

Karadağ şirket kurma maliyeti, ev alma masrafları ile çok gündemde olan bir ülkedir çünkü oturma izni almak için bu gibi detayların hesap edilmesi istenmektedir. Öyle ki kişi oturma izni almak istediği zaman önce gerekli yerlere müracaat etmekte daha sonra evraklarını teslim etmektedir.

Evrak teslim ederken başvuru dilekçesi oluşturmak gerekmektedir. Bu noktada hangi amaçla ülkede bulunduğunuzu çok güzel şekilde izah etmelisiniz.

Birçok kişi çalıştığı için oturma izni almak istese de ailesinin yanına gelen, eğitim almak isteyen kişiler de oturma izni başvurusunda bulunabilmektedir.

Oturma izni için gerekli evrakları teslim eden kişiler daha sonra onay verilip verilmediğini beklemelidir. Kısa süre içerisinde izni alıp almadıkları taraflarına bildirilmektedir.

Karadağ’da Ev Alarak Oturma İzni Alınır mı?

Karadağ’da ev almak, oturma izni almanın en temel yollarından bir tanesidir.

Birçok kişi ülkenin herhangi bir yerinde ikamet edebileceği, kiraya verebileceği ya da satıp yine farklı şekilde ev alabileceği yatırım kaynağı aradığında ev almak son derece mantıklı bir karar olmaktadır.

Karadağ’da ev aldıktan sonra oturma izni başvurusunda bulunduğunuzda hem ülkeye yatırım yaptığınız için hem de kendi niyetinizi resmi ortaya koyduğunuz için onay almanız çok daha kolay olmaktadır.

Ev satın alan kişiler oturma izni başvurusunda bulunurken bunu belgeleriyle beraber ortaya çıkardıkları takdirde daha kısa sürede onay alabilmektedirler.

Karadağ Oturma İzni Süresi Ne Kadardır?

Karadağ oturma izni süresi en kısa 1 yıllık olacak şekilde ayarlanmaktadır. Kişinin 1 yıl ülke sınırları içerisinde ikamet etmesine yardımcı olacak bir izindir.

Daha uzun süre ikamet etmeyi düşünürseniz bunun için önce 5 yıl arka arkaya kısa süreli oturma izni başvurusunda bulunup 5 yılı doldurmalısınız.

Oturma iznini uzun süreli tutmak isteyen ya da kalıcı oturma izni başvurusunda bulunmak isteyen kişiler zaman kaybetmeden şartları yerine getirdiklerinden emin olmalılar.

Kalıcı oturma izni kısa süreliye kıyasla biraz daha zorlayıcı olabilmektedir.

Karadağ Oturma İzni İçin Şartlar

Oturma izni şartları özellikle sık talep gören ülkelerde çok büyük önem taşımaktadır. Başkanların en çok tercih edilen ülkelerinden biri olarak Karadağ da belli başlı kıstaslar ile oturma izni vermektedir.

Oturma izninin ilk şartı 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Yetişkin kabul edilen bireylerin kendi adlarına oturma izni başvurusunda bulunmaları son derece doğaldır.

Aranan bir başka şart da sağlık durumudur. Sağlığı yerinde olan kişilerin oturma izni almaları mümkündür ancak başkalarının bakımına muhtaç olan ve bulaşıcı bir hastalık taşıyan kişilerin oturma izni alması pek de mümkün olmamaktadır.

Karadağ Oturma İzni Kimlere Verilmez?

Karadağ oturum vatandaşlık gibi durumlarda diğer ülkelerde olduğu gibi birtakım kurallar sunmaktadır. Bu kurallar arasında en önemlisi sabıkadır.

Kendi ülkesinde herhangi bir suç nedeniyle hüküm giymiş olan kişiler, oturma izni için başvuruda bulunamamaktadırlar. Özellikle terör gibi bir nedenle hüküm giymiş olan kişilerin ülkeye giriş çıkışlarında dahi sorun çıkmaktadır.

Oturma izni alamayacak olan bir başka grupsa kendisine ve ailesine bakmayan kişileridir.

İşi olmayan ve çalışmamakla birlikte hesabında hatırı sayılır oranda parası bulunmayan kişilerin oturma izni almasına izin verilmemektedir.

Karadağ Oturma İzni İçin Gerekli Belgeler

Oturma izni belgeleri dendiği zaman akla ilk olarak pasaport gelmektedir. Pasaportla beraber kimlik fotokopisi, fotoğraf, detaylı dilekçe, çalışma dokümanı ve sahip olunan mal varlığının evrakları da istenmektedir. Bunların yanı sıra kişinin kendi ülkesinde çalıştığını gösteren son 3 ayın SGK girişi, maaş giriş çıkışları da istenen belgeler arasında yer almaktadır.

Seyahat sağlık sigortası ve kişinin kendi sağlık raporu da muhakkak başvuru evrakları arasında yerini almalıdır. İlaveten çıkarılan masrafların ödendiğine dair dekontlar da mutlaka yetkili kişiye verilmek durumundadır.

Tüm evrakları hazırladıktan sonra yetkili kuruma teslim etmeli daha sonra inceleme sürecini beklemelisiniz.

Yetkili kurum sizin evraklarınızı inceleyecek ve gerektiği şekilde değerlendirip tarafınıza oturma izni alıp almadığınıza dair onay veyahut ret cevabını gönderecektir.

Karadağ Oturma İzni İçin Pasaport Nasıl Olmalı?

Karadağ oturum izni almayı düşünen kişiler başvuru süreçlerinde pasaportun ekstra önemli olduğunu akıllarına yazmalılar. Pasaportta herhangi bir eksiklik, hata olduğu zaman onay alabilme ihtimali çok daha düşük olmaktadır.

Pasaportunuzun en fazla 10 yıllık bir pasaport olması gerekmektedir. Bununla beraber Karadağ seyahatiniz sonrasında 6 ay daha kullanılabilir olması önemlidir.

Sayfalarından herhangi birinin yırtık olmaması ve kesinlikle eksik yaprak kalmamış olması gerekmektedir. Ayrıca pasaportunuzun yıpranmamış, temiz kalmasına da özen göstermeniz tavsiye edilmektedir.

Karadağ Oturma İzni Başvurusu Kişinin Kendi Tarafından Yapılmak Zorunda mı?

Oturma izni vekâleti birçok ülkede sorun olmakta ancak Karadağ’da soruna neden olmamaktadır. Kişi bu alanda kendine yardımcı olabilecek herhangi bir firmayı tercih edebilir, çalışma sürecinde firma ile işlerini yürütebilir.

Önemli olan işinde profesyonel, başarılı bir firma ile çalışmaktır çünkü bugün pek çok firma olduğu için en iyi hizmet vereni bulmak zordur.

Karadağ Oturma İzni Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Montenegro oturma izni başvurusunda bulunan kişiler seyahatlerinden bir süre önce oturma izni başvurularını yapmalılar.

Yılın yoğun bir tempoda olduğu dönemlerinde oturma izni, vatandaşlık, vize gibi birçok başvuru yapıldığı için gecikmeler yaşanabilmektedir.

Oturma izni başvuru sonuçlarının zamanında yetişebilmesi açısından kesinlikle en az 15 gün önceden başvuru yapılması gerekmektedir.

Sonuçlar çoğu zaman 7 iş günü içerisinde belli olmaktadır ancak herhangi bir aksilik olması durumuna göre erken davranılması büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Oturum izni için reddedilme durumu olursa telafi edecek vaktinizin kalması da başvuru sürecinde hassas olmayı gerektirmektedir. Dolayısıyla erkenci davranmak, sonuçların daha kısa sürede elinize ulaşmasına da yardımcı olacaktır.

Adım Yiğit. Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Dünya'yı gezmeyi ve yeni ülkeler keşfetmeyi seviyorum. Yurt dışından vize ve vatandaşlık almak isteyenler için yararlı paylaşımlar yapmaya çalışıyor, bilgilerimi vatandaslikvize.com takipçileriyle paylaşıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Karadağ Oturma İzni Nasıl Alınır? Karadağ Oturma İzni Nasıl Alınır? için yorumda bulun

    Karadağ Oturma İzni Nasıl Alınır? için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Karadağ Oturma İzni Nasıl Alınır? için ilk yorumu yapabilirsin.